Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - BRASOV: Primaria solicita 100 milioane euro din PNRR pentru un nou spital clinic
BRASOV: Primaria solicita 100 milioane euro din PNRR pentru un nou spital clinic
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 23 Dec 2022 12:49
Primaria municipiului Brasov a depus o solicitare de finantare nerambursabila prin PNRR, in valoare de 491,43 milioane de lei (fara TVA), pentru constructia Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie. "Am facut un pas important pentru construirea primului spital public dupa 1989: depunerea solicitarii de fonduri prin PNRR pentru construirea spitalului de pneumo si infectioase. Brasovul are o sansa foarte mare sa ofere din 2026 aceleasi conditii de spitalizare si tratament ca orice spital din Europa, cel putin in cazul acestor specialitati. Este vorba de o investitie de 100 de milioane de euro, acoperita din fonduri nerambursabile prin PNRR, care va deveni, astfel, cea mai mare investitie din judetul nostru finantata prin acest program. Proiectul spitalului de pneumo nu exista in urma cu doi ani, iar astazi am ajuns in etapa in care l-am depus pentru finantare. Este un proiect care a trecut prin toate etapele de verificare, astfel ca avem toate sansele ca spitalul sa fie construit pana la sfarsitul lui 2026", a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Brasov.
Proiectul urmeaza sa fie dezvoltat in zona Bartolomeu (CATTIA), in vecinatatea centurii ocolitoare a municipiului si a strazii Institutului, langa viitorul spital regional. Spitalul se va construi pe un teren cu o suprafata totala de 76.781 mp si va fi compus din patru corpuri. Organizarea spatiilor va fi flexibila, in asa fel incat anumite saloane sa poata acomoda cate doua paturi, in cazuri exceptionale.
 
 
Spitalul va avea un numar 257 paturi in regim spitalizare continua si 22 paturi pentru structura de spitalizare de zi. Regimul maxim de inaltime va fi S+P+4E. Capacitatile noului Spital de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Brasov vor fi formate din zona de spitalizare continua, spitalizare de zi, zona de ingrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare si tratament, un bloc operator de dimensiuni reduse si un centru de recuperare, medicina fizica si balneologie. Spitalul va avea, de asemenea, si un compartiment pentru primiri urgente, cu camere de garda pentru fiecare dintre specialitatile medicale deservite, cabinet pentru vaccinuri si spatii pentru deservirea functiei educationale (sala conferinte, sali studiu, camere pentru rezidenti etc.).
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
EDIT-Structural
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
MAKITA
quadratum
ness project
ERBASU CONSTRUCT
noark
concelex
CONCEPT STRUCTURE
rigips
theda mar
strabag nivel 1
CDS
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander