Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - CLUJ-NAPOCA: Intarzie finantarea constructiei noului Centru Integrat de Transplant
CLUJ-NAPOCA: Intarzie finantarea constructiei noului Centru Integrat de Transplant
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 25 Mar 2024 12:01
Consiliul Judetean (CJ) Cluj solicita modificarea statusului de "rezerva" al proiectului de constructie a Centrului integrat de Transplant Cluj, fie in admis, fie in respins, astfel incat autoritatea judeteana sa poata actiona in consecinta. Potrivit datelor transmise de administratie, proiectul se afla intr-un moment crucial: judetul Cluj a cheltuit 15,6 milioane de lei pentru serviciile de proiectare si asistenta tehnica pe perioada de executie a lucrarilor si a fost finalizata procedura de atribuire a contractului de executie lucrari. De peste un an de zile proiectul depus spre finantare prin PNRR se afla pe lista de rezerva.
"Proiectul construirii noului centru pentru transplant multi-organ reprezinta o nevoie imediata nu doar pentru Cluj, ci pentru intreaga zona a Transilvaniei deservita de catre acesta. (…) Ceea ce ne dorim este sa gasim calea pentru a realiza acest proiect absolut necesar pentru bolnavii din aceasta parte a tarii. Cu atat mai mult cu cat avem un proiect matur, cu toate etapele parcurse, in acest moment lipsind doar sursa de finantare. Speram intr-o solutionare prin includerea la finantare, pentru a sti ce avem de facut in continuare pentru demararea efectiva a lucrarilor la acest important proiect", a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.
Administratia judeteana a atribuit contractul de proiectare, inca din noiembrie 2020, asocierii Dico si Tiganas birou de proiectare - Pinearq in valoare de 15,6 milioane de lei (inclusiv TVA).
CJ Cluj a aprobat, in noiembrie 2021, indicatorii tehnico-economici ai proiectului, potrivit carora valoarea investitiei este de 950,75 milioane de lei (inclusiv TVA), din care lucrarile de constructii si montaj au fost evaluate la 445,2 milioane de lei.
In februarie 2022 a fost emisa autorizatia de construire si in septembrie a fost publicat in SEAP anuntul de participare, procedura fiind initiata sub incidenta unei clauze suspensive, semnarea contractului urmand a se realiza doar dupa obtinerea finantarii.
 
 
La licitatie au fost depuse 4 oferte:
  1. Con-A Operations;
  2. Asocierea Strabag (lider) - Hospital Technocal Solutions, DAS, Ed. Zublin, Strabag Sp. z.o.o., Strabag AG;
  3. Asocierea Bog'Art (lider) - UTI Construction and Facility Management, CNN Altyapi Yatirimlari ve Insaat AS - Dacorum Grup, DZ Medicale, avand ca subcontractant compania KONE Ascensorul;
  4. Asocierea ICM SPA (lider) - NBI SPA.
Potrivit CJ Cluj, in data de 18 martie 2024 a fost publicat Raportul Procedurii in SEAP, fiind transmise, totodata, comunicarile privind rezultatul procedurii catre participanti. Consiliul Judetean, se afla, in momentul de fata in situatia de a clarifica daca exista sau nu sursa de finantare pentru acest obiectiv, existand riscul de anulare a procedurii.
Centrului integrat de Transplant Cluj este propus pentru constructie pe un teren cu suprafata de 17.318 mp si va avea o arie totala desfasurata de 41.868,4 mp si 280 de paturi. Nucleul cladirii va fi reprezentat de blocul operator- cel mai complex ca si structura - care grupeaza 12 sali de operatie, in circuit inchis. De asemenea, va fi prevazut cu heliport care sa deserveasca atat centrul cat si toata zona medicala de urgenta din municipiul Cluj-Napoca.
 
RAWLPLUGSISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
noark
rigips
viarom
strabag nivel 1
concelex
theda mar
CDS
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
ness project
quadratum
Acvatot 2019
konsent
siniat
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander