Agenda Constructiilor
Duminica, 16 Iunie 2019
CATERPILAR
Home - Stiri - Info-Santiere - CNI: Lucrarile la arenele Steaua, Rapid si Arcul de Triumf incep in februarie-martie
CNI: Lucrarile la arenele Steaua, Rapid si Arcul de Triumf incep in februarie-martie
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 10 Ian 2019 15:47
Proiectele stadioanelor Steaua, Rapid si Arcul de Triumf din Bcuuresti se afla in ultimele etape anterioare demararii constructiilor, lucrarile fiind estimate a incepe in perioada februarie-martie 2019, conform planurilor Companiei Nationale de Investitii (CNI), care le gestioneaza. Proiectul arenei Dinamo inainteaza si el, in sensul ca a fost elaborat studiul de prefezabilitate a investitiei si se asteapta aprobarea PUZ.
 
Stadionul Steaua
In cazul noului stadion Steaua, ce va avea 30.500 de locuri pentru spectatori, CNI estimeaza ca pana la finele lunii ianuarie 2019 va fi obtinuta autorizatia de construire, lucrarile de executie putand incepe inca din februarie a.c., in conditiile specifice sezonului rece. Lucrarile de demolare a vechii arene din cartierul Ghencea au fost finalizate, de noua constructie urmand a se ocupa asocierea Constructii Erbasu - Concelex - Terra Gaz Construct, care a castigat contractul de executie in vara anului trecut, cu o oferta de 210 milioane de lei (fara TVA).
La data de 7 ianuarie 2019 proiectul a primit avizul ISU si pe cel de protectie civila.
Noul stadion Steaua va avea o capacitate de 30.500 de spectatori, conform HG nr. 85/2018.
 
Stadionul Rapid
In cazul proiectului de extindere si modernizare a stadionului Giulesti "Valentin Stanescu" a fost demarata etapa de intocmire a documentatiei in vederea obtinerii autorizatiei de construire de la Primaria Sectorului 6. CNI estimeaza ca lucrarile de desfiintare partiala a constructiilor existente pe amplasament vor incepe la mijlocul lunii februarie a.c. In paralel cu acestea, se va desfasura activitatea de obtinere a tuturor avizelor necesare emiterii autorizatiei de construire si de obtinere a acesteia, astfel incat lucrarile de construire sa poata fi demarate imediat ce sunt finalizate cele de desfiintare.
Capacitatea stadionului va fi de 14.000 de spectatori, noua arena urmand a fi construita tot de asocierea Constructii Erbasu SA - Concelex - Terra Gaz Construct, care vor realiza si stadionul Steaua.
Valoarea contractului de executie este de 98,31 milioane de lei (fara TVA).
 
Stadionul Arcul de Triumf
In ceea ce priveste proiectul stadionului national de rugby "Arcul de Triumf", de pe Bd Marasti nr. 18-20, se afla in derulare procedura de obtinere a avizelor si autorizatiei de construire. In paralel Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) si Federatia Romana de Rugby (FRR) desfasoara activitati de eliberare a amplasamentului (desfiintarea constructiilor existente) si de deviere a unei conducte de apa care traverseaza terenul. Potrivit estimarilor CNI, lucrarile de construire vor demara la inceputul lunii martie a.c.
Capacitatea stadionului va fi de 8.100 de spectatori, acesta urmand a indeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competitii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, precum si conditiile necesare gazduirii de competitii de rugby la nivel national si international.
Contractul de proiectare si executie a fost adjudecat, in vara anului trecut, de asocierea ACI Cluj SA, Dico si Tiganas Birou de Proiectare si Athenaeum Construct SA, cu o oferta de 78,65 milioane de lei (fara TVA).
 
Stadionul Dinamo
Conform temei de proiectare transmisa de beneficiar, capacitatea noului stadion Dinamo va fi de 18.000 de locuri. Potrivit CNI, s-a elaborat studiul de prefezabilitate si se asteapta aprobarea PUZ pentru a putea aviza studiul de prefezabilitate.
Toate cele patru arene vor trebui finalizate pana la inceperea campionatului de fotbal Euro 2020.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista TOP-Agenda Constructiilor nr. 142 (Mai 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023