Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - CONCELEX extinde si modernizeaza terminalul de la Aeroportul Maramures
CONCELEX extinde si modernizeaza terminalul de la Aeroportul Maramures
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 25 Mai 2023 15:53
Consiliul Judetean (CJ) Maramures a semnat ,alaturi de o asociere al carei lider este compania de contructii Concelex, contractul pentru proiectarea si executia noului terminal de pasageri al Aeroportul International Maramures (AIMM). La eveniment au participat Ionel Bogdan - presedintele CJ Maramures, Ing. Catalin Visan - directorul executiv al Concelex, Dorin Buda - directorul general al AIMM si Ionut Caraba - directorul de dezvoltare al AIMM. Valoarea totala a proiectului este de 134,23 milioane de lei, din care 95,9 milioane de lei reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), 14,67 milioane de lei constituie finantare nerambursabila din bugetul national si 2,25 milioane de lei, cofinantarea eligibila a CJ Maramures.
Din asocierea condusa de Concelex mai fac parte companiile Concelex Engineering si Concrete & Design Solutions, precum si subcontractantii CES Consulting Services, Sight Control, Quad Still Paint, Secunet Project, Conelectro Service, Electrical Integration System, Miga Airvent, DP Proiect Instal, Global GIS Consulting AG, Geo-Tech, EZ Project AG, Con Gaz Prest, Frigoterm Expert si Schindler Romania.
Noul terminal, care va raspunde reglementarilor internationale aeronautice, va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/ora si va avea o suprafata totala desfasurata de 12.209 mp. Printre dotari se afla si un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cala pe fluxul de plecari care contine 10 ghisee check-in si benzi transportoare, doua carusele plate cu placi suprapuse pentru zona Sosiri, patru porti de control acces manual, doua chioscuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, doua ghisee check-in pentru self drop-off.
"In ultimii doi ani, a crescut exponential numarul de pasageri pe Aeroportul International Maramures si ne dorim ca prin investitiile pe care le realizam la aeroport, in valoare de peste 250 de milioane de lei, sa dezvoltam infrastructura aeriana de la nivelul judetului, iar aeroportul nostru sa devina unul cat mai competitiv", a transmis Ionel Bogdan, presedintele CJ Maramures.
 
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiman and machinevailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
grundfos
Ubitech
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
BALTIC
MAKITA
CDS
theda mar
FRONTALE
leviatan
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023