Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Constructii Erbasu va construi pentru 25 milioane euro Centrul Multifunctional Oradea
Constructii Erbasu va construi pentru 25 milioane euro Centrul Multifunctional Oradea
Info-Santiere Publicat de AG&F 26 Feb 2024 11:49
Vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Calin Gal, si reprezentantul companiei Constructii Erbasu, singurul ofertant si castigatorul licitatiei, au semnat astazi, 23 februarie, contractul pentru executia lucrarilor la Centrul Cultural Multifunctional din Oradea.
La parafarea documentului a participat si presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.
Proiectul prevede construirea cladirii si asigurarea utilitatilor, amenajarea accesului, a aleilor si a platformelor pietonale si amenajarea spatiilor verzi. Valoarea contractului este de 122 milioane lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru executia lucrarilor este de 32 de luni.
"Ne propunem ca la inceputul lunii martie, dupa ce constructorul depune garantia de buna executie, sa emitem ordinul de incepere a lucrarilor. Urmeaza organizarea de santier, iar la finalul lui martie, cel tarziu inceputul lunii aprilie, va incepe efectiv constructia centrului”, a precizat Calin Gal, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor.
Principalele spatii ale cladirii sunt: sala principala cu o suprafata de 1.244 mp si 1.077 de locuri, din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilitati, scena, buzunarele de scena si spatiile destinate artistilor. Vor fi doua sali secundare multifunctionale cu o suprafata totala de aproximativ 607 mp, foaiere, cu o suprafata totala de aproximativ 1.630 mp, incluzand un spatiu situat la demisol, si un spatiu de tip co-working cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentatie publica.
 
 
Suprafata totala a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifunctional este 17.778 mp. Cladirea va avea o suprafata construita desfasurata de aproximativ 10.450 mp si o suprafata utila totala de aproximativ 8.015 mp.
Proiectul va fi finantat cu fonduri europene, prin Programul Transfrontalier Romania – Ungaria.
Centrul Cultural Multifunctional va fi construit in perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” – Bihor, Muzeul Tarii Crisurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Munca, noul sediu al Curtii de Conturi si strada Fagarasului.
Urmand sa gazuiasca spectacole, concerte, congrese sau conferinte, noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, stiintific si de afaceri in municipiul Oradea si judetul Bihor.
Va reamintim ca Proiectul Tehnic a fost realizat de compania Stefano Pozzi & Partners SRL, in cadrul unui concurs de proiecte.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Acvatot 2019
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
ness project
theda mar
strabag nivel 1
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
rigips
CDS
Ubitech
concelex
EDIT-Structural
siniat
noark
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander