Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - ELCEN (ARSC): Orasul Energiei va reuni institutiile publice din domeniu, in Grozavesti
ELCEN (ARSC): Orasul Energiei va reuni institutiile publice din domeniu, in Grozavesti
Info-Santiere Publicat de AG&F 11 Apr 2024 10:35
In cadrul deschiderii celei de-a opta editii a Smart City Industry Awards, Claudiu Cretu, Directorul General al ELCEN, a facut un anunt care a atras atentia participantilor si a presei. In cadrul conferintei dedicate energiei, Cretu a declarat ca se pregateste o initiativa ambitioasa numita „orasul energiei” in zona Grozavesti din Capitala. Acest proiect, care reprezinta o investitie publica majora a statului roman, va transforma un teren industrial, pe care se afla momentan instalatii vechi si ruginite aflate in administrarea ELCEN, intr-un nucleu verde si tehnologic.
Directorul ELCEN a subliniat ca zona destinata va fi decontaminata si ecologizata, urmand sa gazduiasca cladiri moderne, eficiente din punct de vedere energetic, care vor adaposti institutiile publice din domeniul energiei, inclusiv ministerul de resort. Aceast proiect inseamna o economie semnificativa de resurse, avand in vedere ca multe dintre aceste institutii platesc in prezent chirie pentru spatiile pe care le ocupa, dar si un pas catre consolidarea eforturilor de dezvoltare durabila si eficientizare administrativa.
 
 
Prin concentrarea institutiilor in „orasul energiei”, se preconizeaza eliminarea nevoii deplasarilor frecvente intre diferite sedii, ceea ce va reduce semnificativ timpul pierdut, consumul de carburant si, implicit, emisiile de CO2. In plus, se asteapta ca acest proiect sa aduca o reducere considerabila a cheltuielilor administrative.
Claudiu Cretu a anuntat ca in urmatoarele doua saptamani va fi prezentat publicului larg proiectul detaliat, starnind interes in randul celor prezenti si al comunitatii interesate de inovatie in domeniul energiei si dezvoltarii urbane sustenabile. Aceasta initiativa subliniaza angajamentul continuu al ELCEN si al partenerilor sai de a promova solutii inteligente si sustenabile pentru viitorul Capitalei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
quadratum
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
CDS
konsent
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
concelex
ness project
noark
Acvatot 2019
theda mar
siniat
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander