Agenda Constructiilor
Sambata, 26 Septembrie 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - EURO 2020: Mobilizare buna a constructorilor pentru finalizarea stadioanelor
EURO 2020: Mobilizare buna a constructorilor pentru finalizarea stadioanelor
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Nov 2019 12:15
Prim-ministrul Lodovic Orban a vizitat ieri santierele celor trei stadioane pe care Romania s-a angajat sa le construiasca in contextul organizarii Campionatului European de fotbal din 2020 la Bucuresti. Concluziile au fost ca doar doua din cele trei proiecte vor fi pregatite la timp pentru antrenamentele echipelor care vor juca la Bucuresti, respectiv Steaua si Arcul de Triumf, arena din Giulesti urmand a fi finalizata in toamna anului viitor. Acest lucru nu va influenta, insa, cu nimic organizarea campionatului european, intrucat, stadionul Rapid nu a fost dorit pentru antrenamente, din cauza faptului ca este inconjurat de blocuri inalte, de unde se poate filma, potrivit constructorului.
In ansamblu, mobilizarea constructorilor a fost foarte buna, avand in vedere intarzierile foarte mari inregistrate pana la startul lucrarilor de constructii si problemele intampinate de acestia pe santiere.
"Mobilizarea constructorilor este foarte buna. Intarzierile se datoreaza fazelor de pregatire, in care s-a batut pasul pe loc in ceea ce priveste toti pasii premergatori necesari pana sa se ajunga la faza de constructie. Ati vazut si la Arcul de Triumf ca, practic, a trebuit marita suprafata pentru a respecta standardele, si la Steaua, practic, s-au pierdut ani buni degeaba... Dar, din momentul semnarii contractelor, al emiterii ordinelor de incepere a lucrarilor, mobilizarea constructorilor este buna si vom urmari ca sa aiba, practic, tot ceea ce au nevoie pentru a finaliza lucrarile in termen", a declara prim-ministrul Ludovic Orban, dupa ce a vizitat cele trei santiere.
Conform datelor CNI, companie care gestioneaza implementarea proiectelor, valoarea actualizata a investitiilor in cele trei arene ajunge la 160 de milioane de euro, suma actualizata conform clauzelor contractuale si ale modificarilor preturilor cu manopera dupa adoptarea Ordonantei 114.
 
Stadionul Steaua este cel mai avansat - 65%
Pe santierul stadionului Steaua (foto), lucrarile au fost realizate in proportie de 65%, termenul de finalizare urmand a fi respectat. "In momentul de fata, stadionul Steaua este finalizat in proportie de 65%, la finalul anului va fi la 75-80%, iar la sfarsitul lunii mai 2020 vom fi la 95%. Dar 95% inseamna pregatit pentru antrenamentele pentru EURO 2020. Iar ceilalti 5% vor fi facuti dupa finalizarea Campionatului, in urmatoarele doua luni. Practic, in perioada EURO 2020 nu se va lucra timp de o luna de zile", a declarat Cristian Erbasu, reprezentantul asocierii Constructii Erbasu - Concelex - Terra Gaz Construct, care se ocupa de constructia arenei, in timpul vizitei pe santier.
Prezenta la vizita premierului, Manuela Patrascoiu, directorul general al CNI, a precizat faptul ca valoarea totala a investitiei in stadionul Steaua ajunge la 420 de milioane de lei dupa actualizare (circa 88 milioane de euro), suma ce include TVA si alte taxe, cote si avize.
 
La Arcul de Triumf stadiul lucrarilor a ajuns la 27%
Pe santierul de la Arcul de Triumf, lucrarile, ce au inceput in luna iulie 2019, sunt realizate in proportie de 27%, potrivit constructorului. "Daca ne raportam la termenul de incepere a lucrarilor, ar fi trebuit sa fim la 15%, in acest moment. Daca ne referim contractual, trebuia sa fim undeva la 80%, conform contractului semnat dupa licitatie", a declarat reprezentantul ACI Cluj, prezent pe santier la vizita premierului.
Valoarea investitiei este de 160 de milioane de lei, suma actualizata, ce include TVA, taxe si avize. Arena de la Arcul de Triumf va avea o suprafata construita de 122.000 mp si 8.400 de locuri. 
 
Stadionul din Giulesti va fi gata in toamna anului viitor
Referitor la arena din Giulesti, Rapid, care nu a mai fost inclusa pe lista arenelor de antrenamente de la Bucuresti, constructorul, reprezentat de asocierea Constructii Erbasu - Concelex - Terra Gaz Construct, estimeaza finalizarea lucrarilor in toamna anului viitor.
"Am inceput lucrarile de demolare in iunie si in iulie a iesit autorizatia de construire. Am avut probleme inca de la inceput cu locatia, am avut foarte multe reclamatii de la blocurile din jur, mai ales in perioada demolarilor, si nu am putut lucra noaptea, plus alte dificultati legate de vecinatatea cu Teatrul Giulesti, cladire ce ar trebui consolidata. In momentul de fata insa, lucrarea este prinsa. Avem 150 de oameni pe santier, iar numarul acestora probabil va creste. In perioada mai-iunie 2020 stadionul va fi conturat, ridicat, in septembrie-octombrie urmand sa fie finalizat in intregime", a aratat Cristian Erbasu, reprezentantul asocierii constructoare, prezent pe santier.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKElmas 375ALLBIMVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere