Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Fundatia Tiriac va construi gratuit un nou complex sportiv in municipiul Brasov
Fundatia Tiriac va construi gratuit un nou complex sportiv in municipiul Brasov
Info-Santiere Publicat de AG&F 08 Ian 2024 12:02
Consiliul local Brasov a aprobat la propunerea primarului Allen Coliban, incheierea Memorandumului de intelegere intre Fundatia Ion Tiriac si Municipiul Brasov, prin care se doreste edificarea unui complex sportiv in municipiul Brasov, cu un numar de minimum 300 de locuri pentru spectatori, compus in principal dintr-un patinoar, cu anexele necesare (baza sportiva).
"Au fost foarte multe mesaje trimise ca urmare a apelului facut ieri catre brasoveni si ma bucur ca aceasta presiune si nevoia brasovenilor pentru un patinoar nou  s-a transpus intr-un vot pozitiv, unanim chiar, in Consiliul Local de astazi, dovada ca acesta este modul cel mai eficient de a responsabiliza alesii locali si de a le cere explicit vot pe proiectele importante pentru comunitate. Sper ca am clarificat toate aspectele care tin de cadrul desfasurarii acestei colaborari cu Fundatia Ion Tiriac, toate aspecte care tin de legalitatea adoptarii acestei hotarari. Avem acest memorandum adoptat astazi, urmeaza in luna ianuarie sa revenim in fata Consiliului Local cu un vot pe un cadru formalizat concret, un contract de colaborare pe un termen lung, zeci de ani, care sa ne permita sa operam acest patinoar, un patinoar oferit de fapt gratis municipiului. Fundatia Tiriac va cumpara un teren, Fundatia Tiriac va investi in construirea unui patinoar, Fundatia Tiriac va investi in dotarea acestui patinoar si inclusiv in retehnologizarile ulterioare. Municipiul va asigura cheltuielile operationale necesare functionarii si totodata un cadru organizatoric pentru copiii brasoveni, astfel incat ei sa aiba acces la antrenori calificati, la echipamente si sa-si desfasoare intr-un cadru organizat antrenamentele de sporturi pe gheata, fie ca vorbim despre hochei sau despre patinajul artistic. Sunt obiectivele de la care am pornit in colaborarea cu Fundatia Tiriac. Ceea ce a cerut Fundatia Tiriac a fost ca destinati acestui patinoar sa fie in principal pentru copii si juniori si ne asiguram ca facem aceste lucruri nu doar astazi, ci si pe o perioada de zeci de ani de acum incolo“, a declarat primarul Allen Coliban.
Potrivit documentului, terenul pe care va fi edificat acest patinoar urmeaza a fi identificat de Fundatia Ion Tiriac, ca fiind eligibil din punct de vedere legal, comercial, tehnic, de mediu, pentru a permite constructia Bazei Sportive. Terenul va fi achizitionat de partenerul privat, care va construi si baza sportiva.
Ulterior constructiei sale, baza sportiva va fi pusa la dispozitia Municipalitatii in mod gratuit si pe durata lunga de timp, municipalitatea urmand sa plateasca costurile de functionare si intretinere si sa o sustina din fondurile bugetului local in scopul de a derula programe si activitati care sa permita si sa incurajeze accesul copiilor si tinerilor la sport prin practicarea hocheiului si patinajului, in conditiile ce vor fi agreate de parti.
Fundatia Tiriac va pastra drepturi specifice de consultare si de opinie asupra directiei privind operarea Bazei Sportive care va fi preluata de Municipiu Brasov pentru operare, exploatare, intretinere si dezvoltare.
 In schimb, „in masura in care dezideratele proiectului o permit si in acord cu Municipalitatea, partenerul va putea dezvolta, alaturi de patinoar, si o sala sportiva multifunctionala de dimensiuni reduse, care sa fie cuprinsa in incinta Bazei Sportive“, se mai precizeaza in memorandum.
Pana la 30 ianuarie 2024, municipalitatea si fundatia se angajeaza sa poarte discutii de buna-credinta in scopul de a conveni forma si structura juridica, precum si documentatia suport acceptabila ambelor parti pentru a facilita in mod eficient, din punctul de vedere al timpului si costurilor, derularea acestui proiect.
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
konsent
Ubitech
SIGM
leviatan
rigips
concelex
ness project
strabag nivel 1
noark
viarom
BogArt
Acvatot 2019
EDIT-Structural
MAKITA
SSAB
siniat
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander