Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - HUNEDOARA: Acord de mediu pentru constructia centralei Mintia, de 1,4 miliarde euro
HUNEDOARA: Acord de mediu pentru constructia centralei Mintia, de 1,4 miliarde euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 08 Mai 2024 15:40
Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Hunedoara a emis Acord de Mediu pentru construirea noii centrale electrice pe gaz de la Mintia, din judetul Hunedoara, considerata cel mai mare obiectiv industrial din Romania, avand in vedere investitia estimata la 1,4 miliarde euro, care ar urma sa fie realizata pana in anul 2026.
"Noua centrala va produce energie electrica in conditii mai prietenoase cu mediul, datorita emisiilor foarte scazute de pulberi PM 10 si PM 2,5, cu impact minim asupra mediului. Mai mult decat atat, oxizii de sulf care se gaseau in trecut printre emisiile centralei, nu mai exista in noul proiect, dupa cum arata documentele care au stat la baza acordului. Dupa spusele colegilor de la APM Hunedoara, care au gestionat tot acest demers din punct de vedere al protectiei mediului, prima turbina va ajunge in centrala, pana la finalul lunii mai", a anuntat Laurentiu Alexandru Pastinaru, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM).
Potrivit directorului executiv al APM Hunedoara, Georgeta Barabas, datorita capacitatii de productie de 1.700 de MW, acesta este catalogat drept cel mai mare obiectiv industrial din Romania, de la Revolutie, pana in prezent. "Sa speram ca va face mult bine zonei, in primul rand pentru ca se schimba combustibilul. Nu va mai arde carbune, ci gaz metan, iar impactul asupra schimbarilor climatice va exista si in acest caz, pentru ca gazul metan tot carbon este, dar vor fi eliminate celelalte noxe care provocau probleme: praful si oxizii de sulf. Din punct de vedere al muncii de autorizare, pe langa aplicarea legislatiei de evaluare a impactului asupra mediului, asupra biodiversitatii sau sanatatii populatiei, am fost nevoiti sa ne consultam si cu Ungaria si Serbia, ambele exprimandu-si sustinerea pentru proiect", a afirmat reprezentanta APM Hunedoara, la ceremonia de inmanare a Acordului de Mediu, catre Mass Global Energy, compania care detine in prezent Termocentrala Mintia, la care a participat si prefectul judetului, Doris Visirin.
Pentru constructia si punerea in functiune a noii centrale, Mass Global Energy a atribuit un contract in valoare de 673 milioane de euro grupului elen AVAX, inca din anul 2023. Conform planurilor, noua unitate ar urma sa devina functionala in anul 2026.
Centrala termoelectrica Mintia a fost cumparata, in vara anului 2022, cu 91 milioane de euro, de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, in cadrul unei licitatiei publice organizate de administratorul judiciar al societatii Complexul Energetic Hunedoara SA. 
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
CDS
leviatan
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
quadratum
Acvatot 2019
concelex
rigips
MAKITA
noark
theda mar
ness project
viarom
siniat
EDIT-Structural
konsent

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander