Agenda Constructiilor
Marti, 03 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - KESZ Constructii incepe lucrarile la noul Institut de Inteligenta Artificiala din Cluj
KESZ Constructii incepe lucrarile la noul Institut de Inteligenta Artificiala din Cluj
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 18 Sep 2023 13:09
La data de 14 septembrie 2023, autoritatile locale din Cluj-Napoca au semnat contractul pentru inceperea lucrarilor de proiectare si executie a Institutului de Inteligenta Artificiala (IA). Momentul a fost marcat de prezenta Rectorului Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), Prof. dr. ing. Vasile TOPA si a domnului ALBU Istvan, Director Tehnic Kész Constructii Romania SRL.
Contractul, in valoare totala de 105,095,830 lei (cu TVA), a fost castigat in urma unor proceduri riguroase de licitatie publica (inscrise in Jurnalul Oficial al UE - JOUE), fiind atribuit Asocierii Kész Constructii Romania SRL (ca lider) - SDC Proiect SRL (asociat).
Cladirea dedicata Laboratoarelor de Cercetare in Inteligenta Artificiala va fi amplasata in campusul universitar si va acoperi o suprafata de 2.028 mp. Acest edificiu, cu o suprafata totala de 13.850 mp, va gazdui 30 de laboratoare, 15 sali suport, sali de conferinte si spatii colaborative, toate fiind dotate cu cele mai avansate facilitati de cercetare, echipamente de inalta performanta si infrastructura IT de ultima generatie.
Institutul se va concentra asupra dezvoltarii solutiilor de IA pentru domenii vitale precum sanatatea, transportul, securitatea cibernetica si multe altele, contribuind semnificativ la progresul economic si tehnologic al regiunii.
In momentul semnarii contractului, Rectorul UTCN a subliniat cu satisfactie: "Suntem extrem de entuziasmati de construirea Institutului de Inteligenta Artificiala in cadrul UTCN! Acesta reprezinta raspunsul nostru la provocarile locale, nationale si internationale in domeniul tehnologiilor inteligentei artificiale si ne propunem sa imbunatatim calitatea vietii prin intermediul produselor inovatoare cu o valoare adaugata semnificativa. De asemenea, acest institut va facilita colaborarea intre echipele de cercetare, studenti si cadrele didactice din cadrul Aliantei Europene a Universitatilor Tehnice (European University of Technology EUt+), din care face parte si UTCN."
La randul sau, reprezentantul Kész Constructii Romania SRL, domnul Albu Istvan, a declarat: ”Suntem onorati si foarte bucurosi ca a fost atribuita societatii noastre aceasta investitie foarte importanta pentru Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si pentru orasul Cluj. Speram sa raspundem cu bine la aceasta provocare si la exigentele si asteptarile beneficiarului”.
Institutul va juca un rol crucial in crearea unor zone de excelenta in piata muncii regionale pentru specialistii in domeniul inteligentei artificiale si va contribui la stabilirea unor echipe de cercetare si inovare competitive la nivel international, consolidand astfel vizibilitatea si prestigiul universitatii si implicit al regiunii.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulhiltiALLBIMALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
noark
CDS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
grundfos
rigips
viarom
leviatan
FRONTALE
MAKITA
BALTIC
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica