Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - MGH: Contract de 673 milioane euro cu AVAX, pentru constructia centralei Mintia
MGH: Contract de 673 milioane euro cu AVAX, pentru constructia centralei Mintia
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 31 Mai 2023 17:22
Mass Group Holding (MGH) a semnat cu grupul elen AVAX un contract in valoare de 673,5 milioane de euro pentru constructia si punerea in functiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW de la Mintia, in apropierea municipiului Deva (judetul Hunedoara). Constructia va dura 38 de luni, noua centrala urmand a fi pusa in functiune in vara anului 2026. Investitia va crea aproximativ 700 de locuri de munca.
"Unitatea va functiona pe gaz natural si va cuprinde doua turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbina cu abur SST5-5000 si trei generatoare SGen5-3000W de la SIEMENS. Totodata, componentele centralei vor fi pregatite pentru trecerea catre noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen. Astazi a fost facut un nou pas pentru independenta energetica a tarii noastre", a precizat Virgil Popescu, ministrul Energiei.
Acesta este cel de-al treilea contract acordat de Mass Group Holding companiei de constructii AVAX Group, celelalte doua proiecte fiind reprezentate de etapele 2 si 3 ale statiei de generare a energiei din orasul Besmayah, Irak, cu o capacitate totala de 3.150 MW. La finalizarea noului proiect, AVAX va fi livrat catre MGH unitati de putere cu o capacitate totala de 4,9 GW.
In urma acestui nou contract, grupul elen AVAX ajunge la un portofoliu de proiecte semnate cu o valoare totala de aproximativ 3 miliarde euro. 
"Grupul AVAX isi dovedeste puterea si orientarea internationala prin finalizarea cu succes a acordurilor precum cel semnat cu MGH (pentru centrala de la Mintia). Cu acest al treilea proiect consecutiv, MGH ne-a atribuit acum contracte in valoare de aproximativ 1,6 miliarde euro. Atribuirea centralei cu ciclu combinat Mintia confirma know-how-ul AVAX in proiecte energetice si industriale", a declarat Christos Joannou, presedintele grupului AVAX.
Centrala termoelectrica Mintia a fost cumparata in vara anului trecut, cu 91 milioane de euro, de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, in cadrul unei licitatiei publice organizate de administratorul judiciar al societatii Complexul Energetic Hunedoara SA.
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Acvatot 2019
leviatan
CDS
konsent
rigips
ness project
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
concelex
CONCEPT STRUCTURE
noark
siniat
theda mar
EDIT-Structural
strabag nivel 1
Ubitech
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander