Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - NESS Proiect Europe incepe astazi lucrarile la Spitalul Regional de Urgenta Iasi
NESS Proiect Europe incepe astazi lucrarile la Spitalul Regional de Urgenta Iasi
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Apr 2024 10:22
Lucrarile de constructie a Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Iasi sunt programate sa inceapa astazi, 19 aprilie 2024, la ora 12:00 fiind organizata conferinta de presa a evenimentului ce marcheaza spargerea solului pentru construirea unitatii sanitare. Potrivit Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sanatate (ANDIS), in prima faza a proiectului vor fi efectuate lucrari pregatitoare constructiei propriu-zise, respectiv: organizare de santier, excavari, devieri de utilitati, sapatura generala, imprejmuire si alte tipuri de lucrari. Antreprenor general al acestei etape este compania Ness Proiect Europe, din echipa de proiect facand parte, in calitate de subcontractanti, companiile Stef Invest, Electroaxa, Arheosib Consulting, Agnel Industry si Stefan Security. Lucrarile aferente primei etape sunt programate sa dureze patru luni, valoarea contractului fiind de 26,3 milioane de lei (fara TVA).
In ceea ce priveste Pachetul 2 de lucrari, ce vizeaza constructia propriu-zisa a cladirii, licitatia este inca in desfasurare, termenul pentru depunerea ofertelor fiind prelungit cu 30 de zile, pana pe 20 mai 2024. Potrivit ANDIS, aceasta decizie de prelungire a fost luata in urma solicitarilor venite din partea constructorilor interesati sa participe la licitatie, care au solicitat o perioada mai mare pentru intocmirea ofertei si au formulat o serie de observatii la documentatia de atribuire, care au necesitat clarificari. Contractul de executie a SRU Iasi are o valoare estimata la 1,82 miliarde lei (circa 367 milioane de euro), fara TVA, si o perioada de implementare de 106 luni.
 
 
Proiectarea a fost realizata de asocierea formata din companiile Studio Altieri SpA (lider), Proiect Consulting Iasi, Italconstruct SpA, Steam SR, K-Box Construction Design si Rheinbrucke SRL. Serviciile de supraveghere a proiectarii si constructiei obiectivului vor fi asigurate de asocierea Tecnic Consulting Engineering Romania (lider) - Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik AS - RomCapital Invest SA.
SRU Iasi va avea o suprafata construita totala de 202.689 mp, distribuita pe 9 niveluri (2S+P+5E+E6-tehnic), pe o suprafata de teren de 120.000 mp. Unitatea va avea 850 de paturi, 20 de sali de operatie si circa 3.000 de angajati, va inlocui actualul Spital Judetean de Urgente "Sf. Spiridon", vechi de 260 de ani, si va imbunatati activitatea de predare si cercetare de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa". Costul total al SRU Iasi a fost actualizat la 3,3 miliarde lei (circa 668 milioane de euro), din fonduri europene, un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la bugetul de stat.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Acvatot 2019
viarom
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
ness project
quadratum
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
siniat
strabag nivel 1
Ubitech
konsent
leviatan
CDS
theda mar
rigips
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander