Agenda Constructiilor
Joi, 23 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - OASIS demareaza faza a doua a proiectul PRIMA Shopping Center Sibiu
OASIS demareaza faza a doua a proiectul PRIMA Shopping Center Sibiu
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 20 Sep 2022 11:38
Oasis Retail Development & Consulting, detinuta de antreprenorii sibieni Klaus Reisenauer si Kurt Wagner, anunta demararea celei de-a doua faze de dezvoltare a proiectului PRIMA Shopping Center din Sibiu, o investitie totala de 30 de milioane de Euro.
“La finalul anului 2023 suprafata totala destinata cumparaturilor si petrecerii timpului liber va fi de 80.000 mp, cu un trafic mediu estimat de 45.000 de vizitatori pe zi, intr-unul din cele mai mari parcuri de retail din zona de centru-vest a tarii”, explica Klaus Reisenauer, Partener in cadrul grupului Oasis, adaugand totodata: “Retail park-urile sunt marii castigatori ai pandemiei si isi mentin tendinta de a fi un loc sigur si preferat pentru cumparaturile romanilor. Datorita conceptului foarte aerisit, cu accesul tuturor magazinelor direct din parcare, costuri de administrare minime si eficientizate si chirii semnificativ reduse fata de un mall inchis, parcurile de retail reprezinta unul dintre cele mai competitive produse imobiliare de retail.”
PRIMA Shopping Center este amplasat pe un teren de 18 hectare in partea de nord a Sibiului, langa magazinul de bricolaj Hornbach si langa Kaufland, acesta din urma fiind deschis in 2021. Centrul comercial are o pozitie privilegiata in Sibiu, la doar 10 minute de Centrul Istoric, intr-o zona aflata in plina dezvoltare, si este situat in dreptul iesirii atat spre Medias, cat si spre autrostrada A1 Bucuresti - Arad, care face legatura cu Sebes si catre conexiunea cu E81 in directia Ramnicu Valcea - Bucuresti.
Prima etapa a fost inaugurata in T4 2021 si cuprinde 11 magazine in suprafata de 9.000 mp: C&A, Takko Fashion, Deichmann, Flanco, Pepco, Jysk, KIK, Agroland Mega, SuperZoo, Numero Uno si Sportisimo.
In urmatoarea faza de dezvoltare, pana la sfarsitul anului 2023, vor fi realizate mai multe magazine de retail de mari dimensiuni, alte ancore principale in proiect: un magazin JUMBO (care a anuntat inaugurarea la sfarsitul acestui an, 2022), doua magazine de mobila (MömaX si XXXLutz), o hyperfamacie (Dr. Max), un loc de joaca pentru copii si un supermarket (Lidl). Mai multe magazine de fashion, incaltaminte, cosmetice, parfumerie, bijuterii, ceasuri, accesorii pentru casa si decoratiuni vor completa mixul celor existente. Nu vor lipsi serviciile esentiale, de infrumusetare, telefonie, banca, iar pe segmentul de alimentatie publica parcul comercial va dispune de mai multe magazine cu produse traditionale si specialitati, cafenele si restaurante cu terase generoase. La intrarea in complex, pe o suprafata de peste 900 mp, se va inaugura un restaurant romanesc cu servire rapida din lantul Super Mama, familiar sibienilor, si un fast-food KFC de tip Drive Thru.
“Toate spatiile comerciale cu suprafete de peste 400 mp din faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center sunt preinchiriate. Vom aduce branduri importante la Sibiu, iar unele chiar in premiera pentru aceasta regiune, precum Tedi, Fressnapf sau Terranova, impreuna cu multe alte surprize si concepte noi. In perioada urmatoare ne propunem sa finalizam procesul de inchiriere pentru locatiile cu suprafete mai mici, intre 50-150 mp, care vor completa mixul existent”, declara Oana Agachi, Head of Leasing in cadrul grupului Oasis.
“In ceea ce priveste eficientizarea consumului anual de energie pentru toti chiriasii din cadrul parcului comercial, intentionam sa implementam solutii inteligente de productie, monitorizare si optimizare a acestuia, pentru a mentine performanta energetica a cladirilor la un nivel optim. Cu ajutorul energiei verzi, vom reduce semnificativ cheltuielile de energie, in paralel cu diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera.” specifica Kurt Wagner, Partener in cadrul grupului Oasis.
 
Alte proiecte in dezvoltare
Pe lista proiectelor noi din 2023 ale grupului OASIS se mai afla:
- PRIMA SHOPS din LUGOJ. Acesta va fi primul proiect de tip retail parc din acest oras. Suprafata totala inchiriabila este de 12.000 mp, din care o ancora importanta de food va ocupa 5.000 mp, iar restul spatiilor fiind dedicate unui mix de magazine non-food. Finalizarea lui este programata pentru Q3 2023.
Si
- PRIMA SHOPS din Bucuresti-Balotesti. Galerie comerciala ce se va construi anul viitor in apropiere de complexul Therme Bucuresti, avand ancora principala Kaufland.
 
ALLBIMman and machineVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CDS
BMI_Icopal
BALTIC
FRONTALE
hilti
leviatan
leviatan
Ubitech
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023