Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Info-Santiere - ONE United a cumparat o cladire istorica si o va moderniza cu 21 milioane euro
ONE United a cumparat o cladire istorica si o va moderniza cu 21 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 24 Sep 2021 10:37
One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, anunta achizitionarea unei cladiri istorice din Bucuresti, in vederea transformarii acesteia intr-o noua dezvoltare de lux a companiei. Cladirea achizitionata de One United Properties este situata in strada Georges Clemenceau nr. 2 din Bucuresti, langa Ateneul Roman si va fi denumita One Athénée. Valoarea tranzactiei se ridica la 4,9 milioane euro, iar valoarea bruta de dezvoltare este estimata la 21 milioane de euro.
„Ne bucuram de incheierea acestei tranzactii pentru o cladire cu o istorie aparte. In centrul orasului Bucuresti exista un numar important de cladiri istorice, abandonate si care necesita imbunatatiri semnificative. Prin intermediul acestei dezvoltari vrem sa readucem cladirii aprecierea de odinioara, adaptata noii realitati. Obiectivele noastre pe termen lung au in vedere si astfel de dezvoltari, deoarece vrem sa ne aducem contributia la protejarea si regenerarea patrimoniului cultural din centrul Bucurestiului,” a declarat Victor Capitanu, cofondator One United Properties.
Cladirea, clasificata ca monument istoric va fi complet renovata de One United Properties. Dupa finalizarea procesului de restaurare, locatia va gazdui un spatiu comercial exclusivist la parter si primul etaj. La etajele superioare vor fi amenajate zece apartamente de lux cu vedere spre Ateneul Roman. One Athénée este prima dezvoltare a One United Properties care include renovarea unui monument istoric, avand ca obiectiv protejarea si regenerarea patrimoniului cultural din centrul capitalei.
One United Properties este listata pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti. Actiunile companiei au fost listate pe BVB in data de 12 iulie 2021, in urma unui IPO de succes, pe parcursul caruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru continuarea dezvoltarilor atat pe segmentul rezidential, cat si pe cel de birouri. In primele sase luni ale anului 2021, One United Properties a inregistrat o cifra de afaceri record de 434 milioane, o crestere de 96% fata de aceeasi perioada a anului 2020 si un profit net de 147,5 milioane lei, o majorare cu 267%.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKgamma_2021TERAPLASTjungheinrich
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
leviatan
strabag nivel 1
CELCO 2020
Ubitech
cv water 2021
Acvatot 2019
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
bienala
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere