Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - One United Properties: Parteneriat cu Ennismore pentru a dezvolta Hotelul Mondrian
One United Properties: Parteneriat cu Ennismore pentru a dezvolta Hotelul Mondrian
Info-Santiere Publicat de AG&F 15 Nov 2023 10:47
One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor si dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, anunta ca a semnat o intelegere cu Ennismore, compania de ospitalitate si lifestyle cu cea mai rapida crestere din lume, pentru a deschide Hotelul Mondrian in Bucuresti. Ennismore reprezinta un grup global de branduri antreprenoriale care impartasesc un set comun de preocupari ce au in centru creativitatea. Parteneriatul se va concentra pe deschiderea Mondrian Bucuresti, un hotel de lifestyle unic in centrul Bucurestiului.
Hotelul Mondrian a fost deschis pentru prima data in 1985 in Los Angeles sub numele de Le Mondrian de catre grupul L'Ermitage Hotel, fiind ulterior achizitionat de Ian Schrager si Morgans Hotel Group, in 1996, si redenumit Mondrian Hotel Los Angeles. Din 2021, brandul Mondrian, inclusiv flagship-ul din Los Angeles, este gestionat de Ennismore, in urma unui joint venture cu Accor, care este actionarul majoritar.
Mondrian este prezent in Los Angeles, New York, South Miami Beach, Doha, Cannes, Londra, Bordeaux, Singapore, Mexico City, Ibiza si Seoul, urmand sa deschida curand noi locatii in Gold Coast, Australia, si Hong Kong.
Mondrian Bucuresti va fi amplasat pe strada Georges Clemenceau nr. 8-10, in apropierea Ateneului Roman, acolo unde One United Properties a achizitionat anterior un imobil neterminat cu intentia de a-l transforma intr-un hotel. In decembrie 2022, compania a anuntat achizitionarea unui imobil neterminat in centrul Bucurestiului, cu scopul de a reautoriza si finaliza constructia, transformandu-l intr-un hotel de lux (comunicat anterior sub numele de One Plaza Athénée).
„Negocierile purtate in exclusivitate de One United Properties cu Ennismore, compania de ospitalitate si lifestyle cu cea mai rapida crestere din lume, vizeaza deschiderea Mondrian Bucuresti, un hotel elegant, modern si luxos, cu design sic si cu o atmosfera vibranta, propice socializarii. Acesta va fi un pas semnificativ in redefinirea luxului si a peisajului hotelier din Bucuresti si marcheaza debutul companiei noastre pe piata ospitalitatii. Mondrian Bucuresti va deveni cu siguranta un punct de referinta pentru oras, contribuind la dezvoltarea turismului in tara noastra. Aceasta colaborare este o confirmare a angajamentului nostru de a creste atractivitatea Bucurestiului drept capitala europeana", a declarat Victor Capitanu, Co-CEO One United Properties.
Incepand din luna februarie 2024, Riad Abi Haidar se va alatura companiei in calitate de partener in cadrul diviziei Hoteluri. Un hotelier pasionat, director executiv, cu viziune strategica si lider antreprenorial, Riad Abi Haidar are peste 20 de ani de experienta in industria ospitalitatii internationale, dezvoltand si operand hoteluri de lifestyle unice in Orientul Mijlociu si Asia de Sud. Cu o capacitate remarcabila de a crea experiente inovatoare pentru oaspeti, Riad Abi Haidar aduce o expertiza internationala extinsa si o intelegere profunda a domeniului ospitalitatii. „Ma alatur cu mandrie acestui proiect cu potential de a aduce brandul Mondrian al  Ennismore pe o piata cu multe oportunitati precum Romania. Mondrian nu este doar un hotel, este o marca de lifestyle, promitand o noua era a experientelor sofisticate si a vietii elevate. Sunt incantat sa vin aici si sa contribui cu experienta mea la dezvoltarea pietei, pentru a face Bucurestiul si Romania mai cunoscute la nivel international."
Proiectul face parte din eforturile One United Properties de a contribui nu doar la regenerarea urbana, ci si la transformarea Bucurestiului intr-o destinatie atractiva atat pentru turisti cat si pentru localnici. Pe aceeasi strada, Georges Clemenceau, compania restaureaza in prezent o cladire istorica, Braikoff House, care va fi cunoscuta drept One Athénée si va avea un impact pozitiv asupra intregii zone din apropierea Ateneului Roman. In 2022, One United Properties si-a extins eforturile in restaurarea monumentelor, cu achizitia One Downtown (inclusiv fostul Hotel Muntenia) si fosta fabrica Ford, situata in cadrul One Floreasca City, care este in prezent in curs de restaurare si va fi transformata intr-un spatiu comercial, numit One Gallery, pozitionandu-se ca una dintre cele mai mari investitii individuale in restaurarea unei cladiri protejate din Romania. In total, valoarea bruta a investitiei alocate portofoliului de cladiri restaurate al companiei este estimata la 189 de milioane de euro.
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
Ubitech
Acvatot 2019
concelex
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
rigips
CDS
viarom
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
noark
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander