Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - PACKETA investeste pana la 5 milioane euro in doua depozite noi si puncte de pick-up
PACKETA investeste pana la 5 milioane euro in doua depozite noi si puncte de pick-up
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 28 Mar 2022 12:32
Packeta Romania, sucursala locala a Packeta Group, platforma digitala globala pentru comertul online si compania cu cea mai mare retea de puncte pick-up din Europa Centrala si de Est, accelereaza investitiile pe piata locala si aloca un buget de pana la 5 milioane de euro pentru dezvoltarea business-ului din Romania.
Investitiile vor fi directionate, in principal, catre deschiderea a doua noi depozite in Romania si in extinderea retelei de puncte pick-up, compania vizand dublarea acestora pana la finalul anului.
Packeta va continua investitiile incepute anterior in dezvoltarea logistica, in echipamentele tehnice si de manipulare a coletelor, in dezvoltarea platformei, in cresterea efectivului de personal angajat, in crearea de noi linii directe de transport international, in integrari tehnice si in cresterea numarului de magazine online partenere.
Planurile de investitii ale Packeta Romania au la baza o crestere semnificativa, compania inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de peste 11,7 milioane de euro, in crestere cu 160% fata de anul anterior.
„Prin potentialul pe care il are piata de livrari si datorita evolutiei comertului online pe plan local, Romania se afla in centrul preocuparilor companiei la nivel de grup. Planurile Packeta in Romania sunt, astfel, centrate pe dezvoltarea capacitatilor de livrare in toata tara, fiind totodata, interesati sa contribuim la dezvoltarea industriei si sa oferim servicii de calitate la preturi avantajoase, mai ales in contextul actual”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Packeta Romania, mentionand ca intre prioritatile din acest an ale companiei se afla dublarea retelei de puncte pick-up, la peste 1.000 de locatii.
„Tarifele de transport devin tot mai importante in aceasta perioada de cresteri ale preturilor la carburanti, a inflatiei tot mai mari, a conflictului de la granita Romaniei, iar faptul ca practicam cele mai mici costuri de expediere, de doar 7 lei fara TVA, la orice punct pick-up din Romania, este de natura sa genereze economii importante magazinelor online partenere”.
Astfel, din punct de vedere al logisticii de transport si retur costurile unui magazin online care livreaza la punctele pick-up sunt mai mici cu 35% – 40% fata de costurile care presupun livrarea coletelor la adresa.
 
Ce este si cum functioneaza serviciul de livrare la puncte pick-up
Punctele pick-up Packeta sunt magazine fizice, aflate, de obicei, in zone populate, vizitate intens, afiliate companiei Packeta, de unde clientii isi pot ridica personal coletele comandate de la magazinele online. Packeta detine in Romania o retea formata din peste 500 de puncte pick-up deschise in localitatile cu peste 20.000 de locuitori. Magazinele fizice care ofera clientilor acest serviciu pot fi identificate foarte usor, printr-un marcaj cu logo-ul Packeta afisat in vitrinele acestora.
 
Cum poate fi accesat serviciul de livrare la puncte pick-up
- Clientul selecteaza punctul pick-up preferat din pagina magazinului online la momentul plasarii comenzii;
- Dupa finalizarea comenzii, magazinul online (expeditorul) preda coletul transportatorului, care va fi directionat catre punctul pick-up ales de catre client. Clientul primeste un email cu codul de identificare al coletului, astfel incat sa poata urmari online traseul coletului;
- In momentul in care coletul a ajuns la punctul pick-up, clientul va primi din partea Packeta un SMS si un e-mail cu parola unica, necesare identificarii coletului. Din acel moment, clientul poate sa ridice coletul oricand, in termen de 7 zile, in conformitate cu programul de functionare al magazinului in care este deschis punctul pick-up.
Popularitatea acestui tip de serviciu de livrare se extinde in Romania. Spre exemplu, doar anul trecut, volumul de colete trimise catre punctele pick-up s-a dublat, reprezentantii Packeta Romania mizand pe o dublare si anul acesta a numarului de colete.
In 2021, din totalul coletelor procesate de Packeta Romania, aproximativ 35% au fost expediate catre puncte pick-up din Romania, iar circa 60% catre puncte pick-up din afara tarii. Mai mult, peste 90% dintre magazinele online care au implementat deja livrarea la puncte pick-up, folosesc si in prezent cu succes acest serviciu, iar volumele de colete au crescut semnificativ, avand un impact pozitiv in dezvoltarea afacerii lor.
In acest context, Packeta Romania vine in sprijinul magazinelor online si ofera o luna de livrari gratuite la puncte pick-up, dand astfel si clientilor individuali posibilitatea sa acceseze metode alternative de livrare.
In afara de livrarea catre punctele pick-up proprii din Romania si din strainatate, o singura integrare cu Packeta ofera acces instant la multiple tipuri de servicii precum, livrarea la adresa in Romania, livrare cross-border la adresa in 34 de tari europene si non-europene si livrarea la lockere partenere.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ness project
concelex
siniat
Acvatot 2019
Ubitech
rigips
quadratum
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CDS
leviatan
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander