Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - PGA Markers va realiza studiul de fezabilitate al viitorului stadion Michael Klein
PGA Markers va realiza studiul de fezabilitate al viitorului stadion Michael Klein
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 04 Nov 2021 06:00
Un nou stadion va fi construit in municipiul Hunedoara, pe amplasamentul arenei locale Corvinul. Noul complex sportiv, denumit "Michael Klein", va fi dezvoltat prin Compania Nationala de Investitii (CNI). Primaria municipiului Hunedoara a semnat, la finalul lunii octombrie 2021, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii noii arene. Societatea desemnata, PGA Markers - din Timisoara, are la dispozitie 3 luni pentru a realiza studiul si intreaga documentatie aferenta (studiu hidro-geologic, studiu privind realizarea unor sisteme alternative de energie, studiu de circulatie etc.).
Primaria municipiului Hunedoara are in plan dezvoltarea unei arene sportive moderne, cu aproximativ 9.000 de locuri pe scaune, spatii de cazare pentru sportivi, restaurant, parcari subterane si supraterane, sala de fitness/ forta/ multifunctionala (adaptabila si antrenamentelor de box, de exemplu) si instalatie de nocturna.
"Am luat deja legatura cu firma de arhitectura care va intocmi studiul de fezabilitate pentru noul stadion. Ne-am si intalnit in Complexul Sportiv «Michael Klein» si am expus punctul nostru de vedere in legatura cu necesitatile pe care va trebui sa le indeplineasca viitorul stadion. Reprezentantii firmei in cauza ne-au asigurat ca doresc sa lucreze bine si sa finalizeze documentatia in termenul contractual. Noi, cand am spus ca am ales Stadionul «Arcul de Triumf» ca model, ne-am referit doar la dimensiuni si capacitate. Un stadion, cu cat este mai mare, cu atat este mai costisitor de intretinut, trebuie sa ne gandim si la asta. Pe de alta parte, din punct de vedere al arhitecturii, ne dorim un stadion care sa devina si o emblema a orasului, nicidecum o «copie la indigo» a vreunui alt stadion din tara ori din strainatate. Dupa ce studiul de fezabilitate va fi gata, Compania Nationala de Investitii va initia si licitatia pentru proiectare tehnica si executie. Abia dupa ce acea licitatie va fi gata, vom sti cand anume vom avea un nou stadion la Hunedoara. Eu sper ca acest lucru sa se intample cat mai repede, insa procedurile legale trebuie respectate. Daca demersul decurge asa cum a decurs in ultima vreme, cred ca am putea avea un stadion nou peste doi sau trei ani", a declarat Dan Boboutanu, primarul municipiului Hunedoara.
Un alt obiectiv important al Primariei Hunedoara este ca, odata cu ridicarea unui nou stadion, vechiul "teren de zgura" din actuala baza sportiva sa fie modernizat si dotat cu o pista de atletism. De asemenea se doreste si reabilitarea si modernizarea vechiului "teren de tineret", aflat in aceeasi baza sportiva (in partea dinspre zona Complexului Paltinis).
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
Ubitech
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
concelex
quadratum
siniat
MAKITA
EDIT-Structural
Arduro
rigips
noark
strabag nivel 1
SSAB
theda mar
BogArt
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
ness project
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander