Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - PS6: Finantare BDCE pentru viitorul spital de 160 milioane euro din Sectorul 6
PS6: Finantare BDCE pentru viitorul spital de 160 milioane euro din Sectorul 6
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 24 Mar 2023 15:34
Primaria Sectorului 6 asteapta, in luna iunie 2023, un raspuns pozitiv de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) in ceea ce priveste alocarea de fonduri pentru construirea unui spital in pe Bd. Timisoara, din Capitala. Valoarea estimata a investitiei este de 160 de milioane de euro, unitatea urmand a avea 257 de paturi si va include mai multe discipline, precum: cardiologie, medicina interna, neurologie, obstetrica si ginecologie si altele.
"Am avut la Primarie una dintre cele mai importante intalniri din mandatul meu. Importanta si pentru mine si pentru dumneavoastra. Nu a fost de protocol... Nu v-am mai tinut la curent, dar sa nu credeti ca abandonez unul dintre proiectele asumate in fata dumneavoastra. De peste un an am fost intr-o procedura de evaluare de catre BDCE, sa ne dea bani sa facem spitalul de pe Bulevardul Timisoara. Iar lucrurile arata bine! Mai avem cateva pregatiri de facut, dar in iunie astept un raspuns pozitiv. De ce vreau sa lucram cu ei, dincolo de bani? Pentru ca pun conditii esentiale, ofera expertiza (experti in construirea si managementul spitalelor) si pentru ca ne vor monitoriza la sange. Ei nu finanteaza prostii, ci doar proiecte temeinic intocmite. Le-am si spus, ei vor fi pentru Sectorul 6 ca un «commitment device», pentru ca acest proiect va fi executat", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.
 
 
Potrivit edilului, pana in acest moment terenul unde va fi realizat proiectul a fost eliberat de sarcini: linii de inalta tensiune si conducta de gaz. De asemenea, au fost contractate serviciile de proiectare, au fost obtinute avizele si s-au atribuit de lucrarile pentru ingroparea firelor de inalta tensiune si devierea conductei de gaz.
Proiectant general al noului spital, care a actualizat Studiul de Fezabilitate, este compania Vego Concept Engineering, cu manager general de proiect dr. Virgil Profeanu. Proiectanti de specialitate pentru arhitectura sunt Niculae Grama - Birou Individual de Arhitectura si Professional Engineering Solutions, proiectarea instalatiilor a fost realizata de catre Addict Engineering, iar consultanta de specialitate a fost asigurata de TUD Investment si Professional Engineering Solution. Studiul de fezabilitate initial a fost intocmit de Steerforth Consult (fosta Progis Consult).
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machinevailantVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
leviatan
MAKITA
theda mar
Acvatot 2019
grundfos
leviatan
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CDS
FRONTALE
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023