Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Redport Capital si Dan Sucu investesc 150 milioane euro in proiectul Infinity Nord
Redport Capital si Dan Sucu investesc 150 milioane euro in proiectul Infinity Nord
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 17 Mai 2023 13:02
Redport Capital si grupul Mobexpert anunta finalizarea etapei de concept design pentru proiectul Infinity Nord, o destinatie rezidentiala localizata in zona Straulesti. Acesta va fi unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbana din Bucuresti, investitia totala fiind estimata la valoarea de 150 milioane de euro.
Conceptul este realizat impreuna cu Design International, renumita casa de arhitectura londoneza cu peste 60 de ani de experienta si ample proiecte derulate in intreaga lume. Designul si arhitectura au fost inspirate din simbolul infinitului, un concept explorat de-a lungul vietii de sculptorul Constantin Brancusi, intruchipand natura nesfarsita a timpului si spatiului. Aceasta viziune creativa a fost transpusa intr-un proiect de anvergura, realizat la standarde internationale.
Localizat in nordul capitalei, zona Straulesti, proiectul Infinity Nord se intinde pe un teren de 44.000 de metri patrati, avand o suprafata totala construibila de 125.000 mp. Cele patru faze ale proiectului cuprind un numar total de 1.250 de apartamente, spatii de retail, facilitati medicale si de educatie, precum si 1.500 de locuri de parcare.
„Am crezut de la inceput in potentialul de reconversie a zonei si am redat toate calitatile sale intr-un proiect rezidential matur, sustenabil si de anvergura, capabil sa raspunda generatiilor actuale si viitoare de locuitori. Avem convingerea ca, prin viziunea noastra si strategia de dezvoltare pe termen lung, Infinity Nord va fi o zona premium de locuit, dar mai mult decat atat, o destinatie pentru nordul Capitalei”, a declarat Dan Sucu, fondator si actionar al grupului Mobexpert.
Dezvoltatorii au prevazut demararea constructiei in toamna acestui an, intregul ansamblu urmand a fi livrat in patru faze, cu data de finalizare anul 2030.
„Infinity Nord este un cartier cum toate ar trebui sa fie, dedicat atat rezidentilor sai, dar mai ales comunitatii din care face parte. Din acest motiv, am ales sa colaboram cu o echipa redutabila de arhitecti, cu o vasta experienta in proiecte de dezvoltare la nivel international. Design International au lucrat mai bine de un an la dezvoltarea etapelor masterplan si concept design si ne-au ajutat sa ne definim perspectiva si sa intelegem standardele internationale privind dezvoltarile de spatii rezidentiale pe care sa le exprimam, mai apoi, prin proiectul Infinity Nord”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director si actionar majoritar al grupului Redport.
Proiectat in jurul unor elemente unice si futuriste care incurajeaza ideea de mobilitate urbana si dezvoltare durabila, Infinity Nord cuprinde zone mari de agrement in aer liber, locuri de joaca, spatii de retail, dar si o zona centrala, denumita Infinity Plaza, gandita ca un punct de reper in complex, un loc de intalnire pentru membrii viitoarei comunitati. Proiectul Infinity Nord depaseste arhitectura conventionala, integrand perfect estetica moderna cu un confort deosebit si imbina natura cu facilitatile contemporane, rezultatul fiind concretizat in lucrari de arta stradala de mari dimensiuni.
„Infinity Nord a insemnat o provocare pentru noi si, din acest motiv, am adunat cea mai buna echipa si ne-am folosit intreaga expertiza, astfel incat sa venim in intampinarea proiectului cu o viziune integrata din punct de vedere arhitectural. Impreuna cu Redport Capital vom oferi Bucurestiului o noua imagine, respectiv cea a unui oras international. Simbolul infinitului ofera proiectului Infinity Nord o insemnatate aparte, forma acestuia fiind sursa de inspiratie pentru modul in care au fost gandite si interconectate spatiile publice si semi-private din intreg complexul. Locuitorii si vizitatorii se pot plimba prin spatii verzi, piete si bulevarde sau se pot bucura de sculpturi supradimensionate in timp ce admira peisajul”, spune Chiara Braida, design manager Design International.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
konsent
EDIT-Structural
Acvatot 2019
BogArt
SSAB
MAKITA
rigips
quadratum
siniat
Arduro
Ubitech
CDS
leviatan
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
concelex
SIGM
noark
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander