Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Redport si Mobexpert pregatesc un proiect major de regenerare urbana in Bucuresti
Redport si Mobexpert pregatesc un proiect major de regenerare urbana in Bucuresti
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 08 Mar 2023 13:06
Redport Capital si grupul Mobexpert au finalizat procesul de achizitionare a 44.000 de metri patrati de teren in zona Straulesti, langa Petrom City, intr-o tranzactie cu o valoare de aproximativ 13 milioane de euro. Redport Capital este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori rezidentiali autohtoni activi in zona de nord a Bucurestiului, iar grupul Mobexpert este unul dintre cei mai mari retaileri activi pe piata de mobilier din Romania, dar si un important dezvoltator rezidential.
Suprafata de teren cumparata este impartita in trei loturi, amplasate pe laturile cladirilor de birouri Petrom City, cu deschidere la Bulevardul Petrolistilor, respectiv Soseaua Straulesti. Zona reprezinta unul dintre cele mai fierbinti puncte pe harta dezvoltarii imobiliare din Bucuresti, cu o infrastructura generala bine dezvoltata.
Redport Capital se contureaza astfel a fi principalul jucator din zona, tinand cont de parcelele de teren achizitionate. Dezvoltatorul construieste The Level Apartments, a caror prime doua faze sunt deja livrate, iar urmatoarele doua faze sunt in curs de pregatire. Pentru cele trei loturi achizitionate, Redport Capital este in proces avansat de planificare pentru construirea unui proiect rezidential de anvergura.
”Am finalizat una dintre cele mai importante tranzactii cu terenuri amplasate in zona de nord a Capitalei, lotul achizitionat oferindu-ne posibilitatea de a dezvolta un proiect fanion al intregii zone Straulesti - care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucurestiului. Vom initia un amplu proces de reconversie si regenerare urbana, atent planificat cu cei mai buni specialisti din domeniu, pentru a dezvolta Infinity Nord, un proiect la standarde internationale, cu peste 1.000 de locuinte, care va deveni un reper pentru piata rezidentiala locala”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director si actionar majoritar al grupului Redport.
Investitorii au realizat un concurs international de proiecte pentru desemnarea companiei care sa realizeze masterplanul de dezvoltare al zonei. La concurs au participat nume de referinta din domeniu, iar castigatoarea a fost Design International, o companie de arhitectura si design cu o istorie de aproape 60 de ani, cu sediul central in Londra si birouri in Shanghai, Milano sau Dubai, care a realizat proiecte de peste 10 milioane de metri patrati in 45 de tari.
”Intentionam sa construim un proiect ce va pune in aplicare o viziune de dezvoltare sustenabila pentru urmatorii zeci de ani, care va remodela complet intreaga zona Straulesti pentru a o reintegra cu succes in peisajul orasului. Va fi un proiect corect si temeinic gandit, care va pune in prim plan ecosistemul din zona Petrom City, in mod deosebit pentru cei care vor locui aici”, a declarat Dan Sucu, fondator si actionar al grupului Mobexpert.
Dezvoltarea Infinity Nord este prevazuta sa inceapa in toamna acestui an, urmand a se desfasura in mai multe etape pana la livrarea completa, estimata a fi in 2030. Proiectul va reprezenta una dintre cele mai mari regenerari urbane de asemenea dimensiuni din Bucuresti, urmand sa ofere si zone mari de agrement, spatii comerciale si optiuni multiple pentru petrecerea timpului liber.
„Zona Straulesti - Petrom City va deveni in curand unul dintre punctele cheie pe harta dezvoltarii imobiliare din Bucuresti, fiind deja incheiate tranzactii cu terenuri cu o valoare cumulata de mai multe zeci de milioane de euro, pe care pot fi construite peste 5.000 de apartamente”, a comentat Andrei Sarbu, CEO al companiei de consultanta imobiliara SVN Romania, care a oferit consultanta ambilor cumparatori.
Grupul Redport a fost fondat in 2016 de catre Cosmin Savu - Cristescu si reprezinta un grup de companii specializate in constructii, investitii, dezvoltare si management de proiecte imobiliare. Compania a finalizat pana in prezent proiectele The Level Apartments I si The Level Apartments II, insumand 175 de apartamente in urma unor investitii de 16 milioane de euro.
SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucatori activi pe piata de consultanta imobiliara din Romania si liderul detasat al segmentului rezidential. Compania are si trei birouri regionale, in Brasov, Cluj - Napoca si Covasna si mai desfasoara activitati si in Constanta, Sibiu si Oradea. SVN International Corp. are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 1.600 de consultanti imobiliari si personal administrativ.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
leviatan
ness project
rigips
CDS
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
EDIT-Structural
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
noark
viarom
Acvatot 2019
siniat
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander