Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - RELUARE licitatie de 92 milioane euro pentru constructia noului Spital din Lugoj
RELUARE licitatie de 92 milioane euro pentru constructia noului Spital din Lugoj
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 09 Apr 2024 12:31
Primaria municipiului Lugoj a relansat licitatia pentru atribuirea lucrarilor de proiectare si constructie a noului Spital Municipal "Dr. Teodor Andrei", din Lugoj, procedura anterioara fiind anulata dupa ce cele doua oferte depuse pentru adjudecarea contractului au fost respinse. Conform noului anunt publicat in cadrul SEAP, valoarea estimata a contractului este de 460 de milioane de lei (circa 92 milioane de euro), fara TVA.
"Obiectivul general al proiectului, enuntat si in studiul de fezabilitate, il constituie construirea unei noi cladiri pentru Spitalul Municipal «Dr. Teodor Andrei» Lugoj, la standardele actuale de calitate si in acord cu cele mai bune practici internationale, care sa adaposteasca atat specialitatile ce functioneaza astazi in cele 16 pavilioane de la adresa Strada Gheorghe Doja, nr. 36 (relocarea lor), cat si alte spatii necesare pentru buna desfasurare a activitatii clinice, in vederea oferirii de servicii de ingrijiri medicale de calitate, integrate.
 
 
Pentru acest obiectiv este necesara demolarea pavilioanelor C2-C8 si C10-C16. Pavilionul C1, cladire cu valoare istorica si functie de reprezentativitate se va pastra, reabilita si reorganiza. Pavilionul C9 ce gazduieste in prezent sectia de psihiatrie este avut in vedere a fi reabilitat intr-un alt proiect, care nu face obiectul prezentei proceduri", se arata in documentatia de achizitie publica.
Capacitatile noului spital include sectorul de spitalizare continua, spitalizare de zi, chirurgie de zi, zona de ingrijire ambulatorie, zona servicii de diagnosticare si tratament. Spitalul va avea, de asemenea, si un compartiment pentru primiri urgente, bloc operator cu 5 sali, serviciu de Anestezie si Terapie Intensiva si functiuni conexe. Se va acorda o atentie deosebita mamei si copilului, prin crearea unui centru dedicat, ce va cuprinde sectorul de spitalizare, blocul de nasteri la standarde actuale, sectie de pediatrie, compartiment neonatologie, cu ATI neonatologie, sectia obstetrica-ginecologie.
Obiectivul este prevazut a se incadra in standardul cladirilor NZEB+, corelat cu obligatiile asumate prin contractul de finantare al acestuia. Durata de valabilitate a contractului este de 87 luni, din care 5 pentru proiectare, 22 pentru executie si 60 de luni durata de garantie a lucrarilor.
 
 
Pentru a participa la licitatie, operatorii economici ce depun oferte trebuie sa dovedeasca un nivel minim al mediei cifrei de afaceri anuale pe ultimii 3 ani financiari anteriori (2021-2023) de 200 de milioane de lei. De asemenea, ofertantii trebuie sa faca dovada ca a executat si dus la bun sfarsit, in ultimii 5 ani, lucrari de constructii civile care au cuprins realizarea unui spital in valoare de minimum 100 de milioane de lei, la nivelul unui singur contract.
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% in punctaj, iar cea tehnica, de 60%, astfel: calificarea si experienta profesionala a expertilor cheie desemnati pentru executarea contractului (40%) si gradul de adecvare al graficului general de realizare a investitiei publice (20%).
Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit la 17 mai 2024.
Proiectant in etapa studiului de fezabilitate si de avizare este compania Knowhow Design & Construction, din Constanta.
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
strabag nivel 1
konsent
MAKITA
leviatan
rigips
CDS
ness project
quadratum
viarom
Ubitech
theda mar
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
siniat
EDIT-Structural
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander