Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Semnare contract de 188 milioane euro pentru retehnologizare hidrocentrala Vidraru
Semnare contract de 188 milioane euro pentru retehnologizare hidrocentrala Vidraru
Info-Santiere Publicat de AG&F 10 Iul 2024 11:09
Contractul pentru retehnologizarea Amenajarii Hidroenergetice Vidraru, investitie de peste 200 de milioane de euro, a fost semnat marti in judetul Arges, in prezenta premierului Marcel Ciolacu si a ministrului Energiei, Sebastian Burduja. Lucrarile vor fi executate de asocierea Electromontaj (lider) - Končar Engineering Ltd. (asociat), avand ca subcontractant compania Butan Grup. Valoarea contractului este de 188,38 milioane de euro (fara TVA), lucrarile urmand a fi realizate in 84 de luni, conform graficului de executie. 
"Privesc cu multa incredere in viitor, pentru ca niciodata in istoria sa moderna Romania nu a investit si nu a construit intr-un ritm mai sustinut ca acum. Sunt zeci de miliarde de euro investiti in tot ceea ce inseamna infrastructuri critice de transport, energie, sanatate si in IT, iar investitia de azi, de retehnologizarea si amenajarea hidrotehnicii de la Vidraru, de peste 200 de milioane de euro, este unul dintre obiectivele esentiale pentru sistemul nostru energetic. Aceasta investitie ne va permite sa modernizam aceasta capodopera a ingineriei romanesti, sa putem obtine energie verde intr-un mod si mai eficient pe termen lung", a declarat premierul Ciolacu la Hidrocentrala Vidraru.
 
 
"Mi-am asumat in mandatul de ministru al energiei ca turam motoarele la maxim si acceleram investitiile in energie. Astazi marcam o etapa noua pentru marea hidrocentrala de la Vidraru, o etapa pe cat de provocatoare, pe atat de importanta. Zecile de intalniri pe care le-am avut in cele 12 luni de mandat cu managementul Hidroelectrica au dat roade si astazi a fost semnat contractul pentru retehnologizarea Centralei Hidroelectrice Vidraru, dupa multi ani de incercari esuate. Retehnologizarea centralei Vidraru va creste capacitatea de productie a energiei regenerabile si va avea un impact pozitiv asupra intregului sistem energetic national. Cel mai important, de aceasta investitie vom beneficia noi, toti cetatenii, precum si mediul de afaceri din Romania, prin acces la energie sigura, la un pret corect si cat mai verde. Ii felicit pe domnul Karoly Borbely si intreaga echipa de la Hidroelectrica pentru acest pas important si ii asigur de toata sustinerea mea si a echipei din minister", a transmis Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
La ceremonia de semnare a contractului a asistat si ambasadoarea Croatiei la Bucuresti, Marija Kapitanovic, in procesul de retehnologizare urmand sa fie implicata si o companie croata.
 
 
Lucrarile contractate de asocierea Electromontaj - Končar Engineering Ltd.  includ: 
  • Proiectarea, fabricarea si executia lucrarilor de montaj pentru intreg ansamblul de echipamente mecanice si electrice aferente intregii amenajari hidrotehnice, printre cele mai importante echipamente fiind, 2 Vane plane, 2 Vane fluture cu diametre de 4200 mm, 4 vane sferice cu diametre de 1800 mm, 4 Hidroagregate echipate cu turbine Francis de 61.000 kW.
  • Lucrarile de reabilitare a partilor metalice inglobate aferente aductiunii de apa, a putului fortat si a conductei aeriene avand diametre variabile intre 4 000 si 5 000 mm.
  • Realizarea unui sistem automat de comanda - control al functionarii echipamentelor si instalatiilor de la toate obiectele amenajarii care sa permita, pe langa comenzile locale, conducerea intregului proces de producere a energiei electrice si a serviciilor de sistem de la distanta
  • Activitati de project management constand in coordonarea proiectarii, executiei lucrarilor, serviciilor, activitatilor de achizitie/fabricare/procurare, livrare, testare, verificare, punere in functiune in vederea realizarii unui Proiect de retehnologizare complet.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
viarom
Acvatot 2019
SIGM
noark
quadratum
strabag nivel 1
SSAB
Ubitech
rigips
concelex
leviatan
ness project
theda mar
EDIT-Structural
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
konsent
siniat
Arduro
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander