Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SSAB-AG si FRASINUL vor construi Complexul sportiv Tineretului din Craiova
SSAB-AG si FRASINUL vor construi Complexul sportiv Tineretului din Craiova
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 07 Iun 2024 14:08
Companiile SSAB-AG si Frasinul, in asociere, vor executa lucrarile la Complexul Sportiv Tineretului, ce va fi construit in Craiova pe amplasamentul vechiului stadion Tineretului. Din asociere mai fac parte subcontractantii Terratest Geotehnic SA, KONE Ascensorul, Civitas Systems, Zoork, SSAB International Electric, Avi Compact, Sonerg Montaj si Quattro Engineering Solutions. Valoarea lucrarilor este de 214 milioane de lei (circa 43 milioane de euro), complexul urmand a fi construit in urmatoarele 38 de luni. 
Noul Complex Sportiv Tineretului va include o sala multifunctionala de sport si un velodrom indoor, cu suprafete de joc pentru multiple alte sporturi de sala. Cladirea a fost proiectata cu o capacitate de peste 8.000 de locuri si va avea, pe langa velodrom, o pista de atletism pentru desfasurarea de competitii la nivel international, suprafete de joc modulare, dar si spatiu pentru concerte si alte manifestari artistice. Complexul va avea vestiare, sali de antrenament si de tratament pentru Sportivi, magazine si locuri de parcare.
Contractul de executie a fost semnat miercuri, 5 iunie, la Craiova.
 
 
"Am participat la semnarea contractului de executie a lucrarilor la cel mai modern complex sportiv multifunctional din tara. Acesta se va construi pe amplasamentul vechiului Stadion Tineretului, de catre Consiliul Judetean Dolj, iar la eveniment au fost prezenti Elisabeta Lipa, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Anisoara Cusmir, presedinta Federatiei de Atletism, Constantin Din, presedintele Federatiei Romane de Handbal, precum si multi alti sportivi de renume ai Romaniei.
Cu o capacitate de peste 8.000 de locuri si spatii concepute pentru a putea gazdui competitii internationale de atletism si ciclism, cladirea va putea fi folosita si pentru alte sporturi de sala, dar si concerte sau festivitati. Alaturi de Stadionul de Fotbal, Stadionul de Atletism si Sala Polivalenta, noua arena completeaza infrastructura Craiovei pentru sportul de performanta, devenind astfel un centru de excelenta sportiva a Romaniei", a declarat Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova.
Serviciile de proiectare si asistenta tehnica aferente constructiei noului complex sportiv sunt asigurate de asocierea formata din companiile Getrix (lider), Popp & Asociatii si MC General Construct Engineering, care au adjudecat contractul in vara anului trecut. Din echipa de proiectare mai fac parte societatile Tritehnic Project Consulting si World Survey, in calitate de subcontractanti.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Acvatot 2019
viarom
strabag nivel 1
rigips
konsent
noark
CDS
siniat
MAKITA
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
concelex
EDIT-Structural
theda mar
quadratum
ness project
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander