Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SUCEAVA: Peste 380 milioane lei pentru infrastructura culturala si sportiva locala
SUCEAVA: Peste 380 milioane lei pentru infrastructura culturala si sportiva locala
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 18 Sep 2023 11:37
Ministrul Adrian-Ioan Vestea s-a aflat vineri intr-o vizita de lucru in Suceava, unde s-a intalnit cu autoritatile locale din judet si a verificat stadiul lucrarilor la trei obiective de investitii finantate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii (CNI).
Cladirea Palatului Administrativ se afla in proces de consolidare, restaurare, reabilitare si dotare, ca urmare a incendiului din martie 2021, cand a fost distrusa aproape in intregime, fiind afectata structura de rezistenta a corpurilor de cladire, in principal la nivelul etajelor superioare si al acoperisului. Edificiul este situat in zona istorica a orasului si gazduia Prefectura si Consiliul Judetean Suceava.
Prin proiectul de reabilitare se urmareste mentinerea rezistentei elementelor structurale actuale si imbunatatirea protectiei seismice, pastrandu-se caracteristicile arhitecturale ale constructiei, aflata pe lista monumentelor istorice. Valoarea totala avizata a investitiei este de 96.013.002 lei, iar durata contractuala de realizare este de 22 de luni, dintre care 4 luni sunt dedicate activitatii de proiectare.
Si ansamblul de cladiri ale Manastirii ”Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava” este in curs de consolidare si reabilitare, in vederea optimizarii facilitatilor functionale. Interventiile vizeaza Biserica Sfantul Gheorghe, resedinta arhiepiscopala, chiliile, paraclisul si biserica veche.
Ansamblul incinta al manastirii este monument UNESCO si, totodata, inscris pe lista monumentelor istorice din judetul Suceava. Lucrarile au o valoare avizata de peste 100 milioane lei, iar durata estimata de realizare este de 42 de luni, 6 luni fiind dedicate activitatii de proiectare.
”Prin astfel de investitii, sustinem conservarea patrimoniului istoric si cultural, atat pentru noi, cat si pentru generatiilor viitoare. Le-am solicitat constructorilor sa se asigure ca toate lucrarile respecta caracteristicile patrimoniului si se incadreaza in termenele contractuale”, a precizat ministrul dezvoltarii.
In municipiul Suceava, Ministerul Dezvoltarii, prin CNI, finanteaza si construirea unei sali polivalente cu 5.000 de locuri, pe un regim de inaltime D+P+2E (demisol+parter+ 2 etaje) si o suprafata desfasurata de 28.053 mp, care va incorpora spatii necesare pentru desfasurarea activitatii specifice salii polivalente si conexe acesteia. Investitia este de 185.262.660,23 de lei, termenul estimat de finalizare fiind luna iulie a anului viitor.
”Prin realizarea acestui obiectiv, contribuim la dezvoltarea infrastructurii culturale si sportive din judetul Suceava si le asiguram tuturor cetatenilor acces la evenimente de calitate”, a subliniat ministrul Adrian-Ioan Vestea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
theda mar
noark
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
concelex
viarom
Acvatot 2019
ness project
konsent
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
siniat
CDS
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander