Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - TECNIC Consulting Engineering va supraveghea lucrarile de constructii la SRU Iasi
TECNIC Consulting Engineering va supraveghea lucrarile de constructii la SRU Iasi
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 28 Mar 2024 15:33
Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate (ANDIS) a atribuit contractul de supraveghere a constructiei Spitalului Regional de Urgenta (SRU Iasi) asocierii formate din companiile Tecnic Consulting Engineering Romania (lider) - Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik AS - RomCapital Invest SA. Contractul, in valoare de aproape 44 milioane de lei (inclusiv TVA) a fost atribuit, astfel, asocierii care s-a clasat pe locul al doilea la licitatie, dupa ce asocierea condusa de Tecnic a contestat rezultatul procedurii si a primit castig de cauza din partea CNSC.
Initial, ANDIS a declarat castigatoare a licitatiei asocierea Venturo Investment (lider) - Koltek Musavirlik. Prin contestatia depusa, specialistii de la Tecnic Consulting au indicat deficiente majore in modul in care ANDIS a evaluat oferta asocierii castigatoare, printre acestea fiind erori de calcul in oferta, excluderea ofertantului de la alte licitatii similare intrucat nu si-a dus la bun sfarsit obligatiile in cadrul altor contracte sau lipsa documentelor care sa ateste experienta similara.
La licitatie au participat patru asocieri, respectiv:
  1. Asocierea Eurocerad International (lider) - Initiative Exclusiv Consulting Management - Meta Engineering - Padeco Company Limited - 3TI Progetti Italia - Ingegneria Integrata SpA, cu subcontractanti si terti Sceptrum Optimal System si Pegasus Engineering;
  2. Asocierea Tecnic Consulting Engineering Romania (lider) - Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik - Romcapital Invest;
  3. Asocierea Studio Altieri SpA (lider), K-BOX Construction Design, Italconsult SpA - Manens SpA;
  4. Asocierea Venturo Investment (lider) - Koltek Musavirlik, avand ca tert compania Citadina 98.
Durata de implementare a contractului de servicii este de 138 luni (11 ani si 6 luni) si acopera etapele de proiectare, constructie si de garantie a lucrarilor.
Lucrarile de pregatire a santierului unde va fi executat SRU Iasi (Pachetul 1) au fost atribuite companiei Ness Proiect Europe, care, in urmatoarele patru luni, se va ocupa de excavarea pamantului, devierea retelelor de utilitati si amenajarea cailor de acces. Din echipa de proiect mai fac parte, in calitate de subcontractanti, companiile Stef Invest, Electroaxa, Arheosib Consulting, Agnel Industry si Stefan Security.
Licitatia pentru atribuirea contractului de constructie a cladirilor se afla in desfasurare.
SRU Iasi va avea o suprafata construita totala de 202.689 mp, distribuita pe 9 niveluri (2S+P+5E+E6-tehnic), pe o suprafata de teren de 120.000 mp. Unitatea va avea 850 de paturi, 20 de sali de operatie si circa 3.000 de angajati, va inlocui actualul Spital Judetean de Urgente "Sf. Spiridon", vechi de 260 de ani, si va imbunatati activitatea de predare si cercetare de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa".
Costul SRU Iasi a fost actualizat la 3,3 miliarde lei (circa 668 milioane de euro), din fonduri europene, un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la bugetul de stat.
Proiectarea a fost realizata de asocierea formata din companiile Studio Altieri SpA (lider), Proiect Consulting Iasi, Italconstruct SpA, Steam SR, K-Box Construction Design si Rheinbrucke SRL.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
noark
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Acvatot 2019
siniat
concelex
ness project
BogArt
EDIT-Structural
Ubitech
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
viarom
theda mar
CDS
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander