Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - TIMISOARA: Nou concept si tema de proiectare pentru stadionul municipal tip "lego"
TIMISOARA: Nou concept si tema de proiectare pentru stadionul municipal tip "lego"
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 30 Aug 2023 12:31
Proiectul noului stadion municipal de tip “lego”, ce va fi construit pe Calea Buziasului din Timisoara in urma unei investitii estimate la 25 milioane de euro, a fost dezbatut in cadrul Comisiei de Urbanism a Consiliului Local. A fost aleasa si o tema pentru stadion, eroii Timisoarei, iar langa acesta va fi ridicat si un ansamblu statuar, iar numele celor care au murit la Revolutie vor fi inscrise pe o placa comemorativa.
"Totul a decurs cum estimasem, am mai parcurs o etapa, urmeaza pregatirea proiectului pentru obtinere avize si autorizatie de constructie. Anuntasem in urma cu cateva zile despre tematica acestui stadion. In urma discutiilor cu suporteri ai sportului timisorean, am gandit ca acest stadion sa aiba si o tema: eroii Timisoarei. In piateta din fata stadionului vrem sa ridicam si un monument in memoria martirilor cazuti in anul 1989 la Timisoara", a declarat Cosmin Tabara, viceprimarul Timisoarei.
Conform datelor prezentate, proiectul complexului sportiv va fi extins, ulterior, si cu spatii de cazare pentru sportivi, care ar putea fi amenajate pe un teren al primariei din zona. De asemenea, bucla de intoarcere a tramvaiului din zona respectiva va fi mutata, mai aproape de sensul giratoriu.
Arena cunoscuta drept Stadionul Lego se va ridica pe structura metalica, in Calea Buziasului, in zona fostei fabrici Optica, la iesirea spre Mosnita Noua. Stadionul va avea peste 10.000 de locuri, din care 508 locuri VIP si 102 locuri la loje. Langa viitorul stadion se va amenaja un parc cu loc de joaca, precum si o parcare. 
 
 
Proiectul noului stadion "Dan Paltinisanu" intampina dificultati
Intre timp, stadionul "Dan Paltinisanu" urmeaza sa fie demolat, in locul sau fiind proiectat un complex sportiv modern. Acest proiect intampina, insa, dificultati in implementare, legate de avizare si birocratie. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a atras atentia, recent, ca pachetul de masuri fiscale asumat de premierul Marcel Ciolacu amana construirea noului stadion, in conditiile in care studiul de fezabilitate este finalizat, iar banii pentru demolare sunt alocati in buget.
"Pachetul de masuri fiscale asumat de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor in sistemul bugetar include erori materiale, legislatie necorelata, grave greseli de strategie si, ceea ce este foarte dureros pentru noi, amana construirea noului stadion multifunctional la Timisoara. Am semnalat oficial aceasta situatie inacceptabila si am solicitat corectarea altor neajunsuri cuprinse in propunerea actualului premier", a declarat Alin Nica.
Oficialul a mai precizat ca, din partea Consiliului Judetean Timis, au fost facute toate demersurile pentru acest nou stadion.
 
 
 
Noul stadion va costa aproape 140 de milioane de euro, fonduri ce ar trebui alocate de la CNI si Consiliul Judetean Timis. Este prevazut cu 32.000 de locuri, nu va avea si pista de atletism si va fi acoperit numai partial.
In urma cu aproximativ un an, CJ Timis a scos la licitatie documentatia necesara demolarii Stadionului "Dan Paltinisanu", contractul de proiectare a lucrarilor fiind castigat de compania Archistudio,din Petrosani (Hunedoara). Demolarea si dezafectarea arenei se vor putea face abia dupa aprobarea a doua hotarari de Guvern, respectiv a celor ce vizeaza aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici (faza studiu de fezabilitate), precum si aprobarea demolarii vechiului stadion "Dan Paltinisanu" si construirea unuia nou pe acelasi amplasament.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
CDS
ness project
quadratum
rigips
Ubitech
viarom
strabag nivel 1
theda mar
concelex
noark
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
konsent
MAKITA
Acvatot 2019
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
SSAB
Arduro
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander