Agenda Constructiilor
Marti, 02 Iunie 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - TRANSGAZ: Incep lucrarile de constructie a conductei Ungheni - Chisinau
TRANSGAZ: Incep lucrarile de constructie a conductei Ungheni - Chisinau
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 02 Mai 2019 08:15
Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA, companie aflata in portofoliul Ministerului Economiei, a semnat contractele de achizitie de lucrari aferente realizarii gazoductului Ungheni - Chisinau, pentru cele 7 loturi ale investitiei. Transgaz deruleaza acest proiect prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat in anul 2018 catre Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA.
Proiectul presupune construirea unei conducte de transport al gazelor naturale cu o lungime de 120 km, a trei statii de predare a gazelor naturale (doua in Chisinau si una in Ungheni) si dotarea centrului de dispecerizare si dirijare de la Ghidighici. Reteaua reprezinta cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iasi - Ungheni - Chisinau.
"Transgaz are deja un pronuntat rol in asigurarea securitatii energetice a Uniunii Europene, prin lucrarile la BRUA, iar prin achizitia Vestmoldtransgaz a devenit o multinationala romaneasca in domeniul energiei. Sunt evolutii importante, cu impact pe termen lung in ceea ce priveste dezvoltarea energetica a regiunii. Imi doresc ca graficul de executie al acestor lucrari sa fie respectat, tocmai pentru a contribui la securitatea regionala", a declarat Niculae Badalau, Ministrul Economiei.
Reprezentantul Guvernului a mentionat ca a avut mai multe intalniri cu conducerea Transgaz in care a cerut suplimentarea investitiilor necesare dezvoltarii retelei romanesti de transport al gazelor naturale.
La randul sau, directorul general al Transgaz SA, Ion Sterian, a declarat: "Acordam sprijin direct si consistent societatii Vestmoldtransgaz, pentru implementarea contractelor aflate in derulare si atingerea obiectivului strategic asumat. Realizarea proiectului Ungheni - Chisinau contribuie la dezvoltarea durabila a economiei Republicii Moldova, la modernizarea si eficientizarea infrastructurii energetice existente, la asigurarea securitatii energetice a tarii, la crearea unei piete de energie transparente si competitive, precum si la integrarea pe piata energetica europeana. Transgaz dispune de resursele necesare finalizarii acestei investitii, pentru a ne putea indeplini angajamentele asumate".
 
Stadiul proiectului, pentru cele sapte loturi
Contractele aferente Loturilor 1, 2 si 3, ce prevad constructia de conducte de transport al gazelor naturale Dn 600 pe razele raioanelor Ungheni si Nisporeni (26,07 km), Calarasi (35,89 km), respectiv Straseni (32,18 km), au fost semnate de catre ambele parti in a doua jumatate a lunii aprilie 2019. La data de 2 mai 2019, Vestmoldtransgaz va emite ordinul de incepere a lucrarilor si va demara predarea amplasamentelor pentru toate cele trei loturi.
Contractul aferent Lotului 4, avand ca obiect constructia unei conducte Dn 600 (15,86 km), si a uneia Dn 300 (2,6 km), amplasate pe raza municipiului Chisinau, a fost semnat la data de 11 martie 2019, executantul a indeplinit toate conditiile suspensive, iar contractul a intrat in vigoare la 12 aprilie 2019. Pe 16 aprilie a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor si doua zile mai tarziu a fost predat amplasamentul.
Contractul aferent Lotului 5, avand ca obiect "SRM Semeni, SRM Petricani, SRM Ghidighici, SRM Tohatini, Nod masurare gaze bidirectional Tohatini si Automatizare si securizare obiectiv", a fost semnat de catre ambele parti la data de 15 aprilie 2019, executantul a indeplinit toate conditiile suspensive si contractul a intrat in vigoare. Pe 17 si 18 aprilie a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor si a fost predat amplasamentul.
Contractul aferent Lotului 6, denumit "Conducta de distributie gaze naturale SRM Tohatin - CET Chisinau si SRM Tohatin distributie Chisinau; Conducta de racord SRM Ghidighici - SRM Petricani si conducta de racord SRM Petricani - Sistem distributie Chisinau", a fost atribuit in data de 23 aprilie 2019 si semnat la 25 aprilie. Intrarea in vigoare a contractului este conditionata de prezentarea scrisorii de garantie bancara de buna executie.
Contractul aferent Lotului 7, avand ca obiect constructia "Complexului administrativ Ghidighici - format din sase corpuri de cladire, cladirea principala de birouri, o hala industriala cu atelier mecanic si depozit, cladire poarta, laborator, cladire pompe PSI, statie de reglare - masurare a gazelor naturale (SRM Ghidighici) si care vor constitui sediul administrativ al Vestmoldtransgaz SRL", a fost semnat la data de 14 ianuarie 2019. Dupa indeplinirea conditiilor suspensive, contractul a intrat in vigoare la data de 6 februarie, in aceeasi zi fiind emis si Ordinul de incepere a lucrarilor. In acest moment, lucrarile se afla in derulare, in conformitate cu graficul de executie. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMCOVID-19ACADTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere