Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - TULCEA: Investitii de 56 milioane de euro in modernizarea spitalului judetean
TULCEA: Investitii de 56 milioane de euro in modernizarea spitalului judetean
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 02 Ian 2023 13:20
Intarzierea lucrarilor de modernizare a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Tulcea constituie principala neimplinire a conducerii Consiliului Judetean in 2022, iar o prioritate pentru anul 2023 va fi, pe langa finalizarea unor sectii, si intensificarea demersurilor pentru realizarea drumului expres care sa lege podul peste Dunare de la Braila de municipiile Tulcea si Constanta.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ), Horia Teodorescu, a declarat, pentru Agerpres, ca realizarea unor investitii din cadrul spitalului, printre care cele de la sectia de Psihiatrie si cea de Boli Infectioase, se va incheia in primavara acestui an, insa alte proiecte vor continua si in exercitiul financiar 2022-2027.
"Cred ca nu vom reusi sa inchidem investitiile la SJU. Pandemia, preturile care au luat-o razna in constructii au dus la o incetinire si o optimizare a investitiei. Am vorbit cu constructorii, suntem in linie dreapta si sper sa ajungem cat mai aproape de faza finala. Va fi o neimplinire a dorintei CJ, dar exista posibilitatea sa ne extindem pe anul viitor pe cealalta finantare pentru inchiderea unor elemente din aceasta investitie foarte importanta pentru judet", a afirmat presedintele CJ.
Horia Teodorescu a mai spus ca au inceput discutiile cu reprezentantii Comisiei Europene pentru ca investitiile care nu se pot inchide conform proiectului initial sa fie prelungite in perioada urmatoare de programare.
 
 
Valoarea totala a investitiilor care se deruleaza in prezent doar in cazul a doua proiecte, cel privind la Ambulatoriul SJU si cel referitor la extinderea cladirii principale, este de cel putin 56 milioane de euro. Aceste doua proiecte ar trebui sa se finalizeze la sfarsitului anului 2023.
In opinia presedintelui CJ Tulcea, cea mai importanta provocare a anului care abia a inceput este intensificarea demersurilor pentru realizarea drumului expres care sa lege podul peste Dunare care se construieste intre judetele Tulcea si Braila, astfel incat sa ajunga cat mai repede la faza de proiectare si executie.
"Cred ca noi trebuie sa ne zbatem impreuna cu judetele vecine sa avem acest drum expres, pentru ca finalizarea podului va duce la cresterea traficului si trebuie sa avem si descarcarea, ceea ce inseamna un drum expres, pentru a fluidiza circulatia pe aceasta artera care leaga portul Constanta de tara", a mai mentionat presedintele CJ, Horia Teodorescu. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
EDIT-Structural
viarom
strabag nivel 1
siniat
quadratum
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
konsent
CDS
Acvatot 2019
noark
CONCEPT STRUCTURE
ness project
concelex
rigips
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander