Agenda Constructiilor
Marti, 19 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Info-Santiere - VRANCART investeste 17 milioane de euro intr-un centru de reciclare a deseurilor
VRANCART investeste 17 milioane de euro intr-un centru de reciclare a deseurilor
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 11 Ian 2021 14:36
Vrancart SA isi consolideaza pozitia pe piata reciclarii deseurilor printr-o investitie greenfield in valoare de 17 milioane de euro, pe care o va demara in acest an in Adjud si pentru care a obtinut un ajutor de stat de 8,3 milioane de euro. Proiectul se va derula pe o noua societate - Vrancart Recycling - si are ca scop intarirea pozitiei grupului Vrancart pe piata colectarii si reciclarii deseurilor, domeniu in care are experienta de peste 10 ani.
Potrivit datelor companiei, noua societate va ingloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deseuri complementare celor reciclate in prezent, precum cele de plastic si lemn, obtinerea de produse modelate din deseuri de hartie si carton, reciclarea cenusii industriale si valorificarea energetica a reziduurilor industriale.
"Vrancart este asimilat, in mod traditional, unui producator de hartie si carton, insa compania activeaza pe mai multe directii conexe, fiind chiar lider de piata in domeniul colectarii si reciclarii deseurilor. Noua facilitate completeaza si extinde activitatea grupului in acest domeniu in care Vrancart are deja o expertiza incontestabila. Apreciem colaborarea autoritatilor guvernamentale care, in urma analizei cererii de finantare, au decis sustinerea acestui proiect 100% romanesc. Investitia Vrancart va avea un impact major in comunitatea locala, prin crearea de locuri de munca (atat in cadrul facilitatii de productie, cat si in zona colaboratorilor si societatilor furnizoare), dar mai ales prin cresterea capacitatii de colectare si prelucrare a deseurilor in cadrul strategiei nationale de reciclare, in acord cu cerintele si normele europene", a declarat Ionel Marian Ciucioi, director general si presedinte al Consiliului de Administratie Vrancart SA.
Investitia va fi amplasata in Adjud, pe platforma industriala a Vrancart SA, si va presupune o perioada de implementare de doi ani, angajarea unui numar suplimentar de 164 de persoane si o cifra de afaceri anuala estimata la 8,5 milioane de euro.
Vrancart Recycling va beneficia de sinergiile din interiorul grupului care detine, pe langa capacitatile de reciclare hartie si carton,si cea mai extinsa retea de centre de colectare deseuri din Romania (20 centre de colectare in 17 orase) prin care a colectat, in 2020, peste 140.000 tone de deseuri reciclabile. De asemenea, in urma unui demers menit a coagula cat mai multe activitati ce tin de economia circulara, Vrancart Recycling va fi sustinuta si de societatea de implementare a raspunderii extinse a producatorilor pentru ambalajele puse pe piata, Ecorep Group S.A.
Cifra de afaceri consolidata a grupului Vrancart SA in 2020 a fost estimata la aproximativ 75 milioane de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hilti
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere