Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - WDP: Finantare de 150 milioane euro pentru constructia a 43 de hale de depozitare
WDP: Finantare de 150 milioane euro pentru constructia a 43 de hale de depozitare
Info-Santiere Publicat de Cosmin Dincu 21 Dec 2018 07:57
Banca Europeana de Investitii (BEI) sustine expansiunea infrastructurii logistice in Romania, acordand – dupa cum se arata intr-un comunicat, publicat la data de 19 decembrie 2018 – un imprumut in valoare de 150 milioane de euro pentru constructia a 43 de hale pentru depozitare in tara noastra.
„BEI a alocat, printr-un imprumut, fonduri de 150 milioane de euro companiei Warehouses De Pauw (WDP), acestea fiind destinate finantarii lucrarilor de constructie a 43 de spatii de stocare, localizate in toate regiunile de convergenta din Romania. Noile facilitati logistice vor fi inchiriate pe termen lung, punandu-se accent pe stabilirea unor noi concepte logistice si/sau pe derularea unor activitati din sfera industriei usoare. Astfel, se vor crea noi locuri de munca si se va asigura securitatea lantului de furnizare in conformitate cu exigentele UE, rezultand, mai ales, dezvoltarea platformelor de afaceri online, din sfera comertului electronic (e-commerce)”, se precizeaza in comunicat.
„Imprumutul BEI, acordat WDP, pune bazele dezvoltarii facilitatilor de stocare din Romania, care sunt strict necesare pentru cresterea disponibilitatii serviciilor de inalta calitate pentru afaceri si diverse activitati economice. Proiectul va genera 3.700 de noi oportunitati de angajare (in faza de constructie a depozitelor) si 750 de locuri de munca dupa terminarea tuturor lucrarilor, contribuind la diversificarea economica in regiunile de convergenta ale Romaniei, care se confrunta actualmente cu diverse provocari induse de anumite schimbari structurale inerente”, a declarat Andrew McDowell, vicepresedintele BEI.
Depozitele care fac parte din proiectul finantat de BEI in Romania vor fi amplasate pe traseul unuia dintre cele cinci coridoare nationale rutiere strategice, identificate in planul general de transport al Romaniei. Acestea vor fi construite pe baza principiilor durabilitatii, cum ar fi eficienta energetica si reducerea emisiilor de carbon, consumul economic de apa si gestionarea sustenabila a deseurilor din constructii.
„Acest pachet de finantare confirma si sprijina misiunea companiei noastre de a contribui la economia reala, prin dezvoltarea unei infrastructuri logistice moderne pentru clientii nostri, ceea ce creeaza un lant de aprovizionare sigur, pentru intreaga regiune”, a adaugat Jeroen Biermans, director general al WDP.
WDP este lider de piata in dezvoltarea si inchirierea pe termen lung a unor proprietati logistice si semi-industriale de inalta calitate in regiunea Benelux. Grupul WDP este, de asemenea, activ pe aceleasi segmente de piata in Franta si Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADALLBIMTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere