Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - BIHOR: Constructii Erbasu edifica centura Sanmartin, investitie de 30 milioane euro
BIHOR: Constructii Erbasu edifica centura Sanmartin, investitie de 30 milioane euro
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 19 Oct 2022 12:32
Directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a participat, marti, la debutul lucrarilor viitoarei sosele ocolitoare a comunei Sanmartin (ce include statiunile Baile Felix si Baile 1 Mai), o investitie de 30 de milioane de euro ce are ca termen de executie un an.
"Ma bucur sa vad un antreprenor serios care deja din prima zi e mobilizat, ceea ce inseamna ca premisele respectarii termenului contractual sunt ca si indeplinite. Pot sa va spun ca progresele in acest parteneriat pe care il avem cu Consiliul Judetean sunt extraordinare, tinand cont ca acum se implineste un an de la semnarea protocolului de asociere. Am participat si la semnarea contractului, acum trei - patru luni, iar astazi vad ca lucrarile sunt deja demarate. Adica tot ce inseamna proiectare, aprobarea proiectului tehnic s-au intamplat in acest parcurs, un lucru foarte bun", a declarat directorul general al CNAIR.
Soseaua de centura a comunei Sanmartin va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adauga bretelele rutiere de legatura de peste 2 kilometri, in total aproximativ 8 kilometri. Latimea drumului va fi de 10 metri, cu doua benzi de circulatie, cate una pe sens. De-a lungul acestuia este prevazuta o pista de biciclete cu o latime de 3 metri.
Traseul centurii Sanmartin va porni din Oradea, din strada Iancu de Hunedoara (din zona intersectiei cu centura municipiului) si va ocoli atat localitatea Sanmartin, cat si statiunile Baile 1 Mai si Baile Felix, facand jonctiunea cu DN 76 Oradea - Deva in zona intersectiei cu drumul spre Cordau.
Potrivit directorului Calin Roman, de la Erbasu Transilvania, soseaua are cinci structuri principale, din care doua intersectii mari, o supratraversare peste drumul judetean, de 560 de metri, la 8 metri inaltime, precum si alte poduri, podete si intersectii la nivel care nu reclama probleme tehnice deosebite.
Constructorii au inceput marti lucrarile cu un personal de 40 de angajati si 25 de utilaje, dar in zilele urmatoare numarul lucratorilor si al utilajelor va creste.
Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a subliniat importanta acestei centuri rutiere, care va devia traficul din cele doua statiuni renumite ale judetului si din centrul comunei Sanmartin, aducand multumiri partenerului CNAIR, fara sprijinul caruia administratia judeteana nu ar fi reusit sa acceseze proiectele din POIM.
"Pe de o parte, accesam fonduri europene, venim in sustinerea companiei cu proiecte mici, lasand companiei marile proiecte de autostrazi, dar vreau sa multumesc si autoritatilor locale, pentru ca Primaria Oradea si Primaria Sanmartin ne-au ajutat sa stabilim traseele, am colaborat sa avem toate documentatiile aprobate, precum si conducerii Ministerului Transporturilor pentru ca acest proiect a fost cuprins in lista celor 50 de proiecte aflate in parteneriat intre minister, companie si autoritatile locale", a declarat Bolojan.
Proiectul centurii Sanmartin a fost initiat de administratia judeteana, la fel ca altele in parteneriat cu CNAIR, precum cele pentru construirea soselei de centura a orasului Alesd si cea a municipiului Beius.
Contractul, in valoare de 148,9 milioane lei fara TVA, a fost semnat in luna iunie cu reprezentantii firmelor care au castigat licitatia organizata in acest scop de CJ Bihor, si anume asocierea Constructii Erbasu, Drumuri Orasenesti, Procons Group si Vahostav SK.
Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019
BALTIC
viarom
strabag nivel 1
leviatan
CELCO 2020
CDS
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
hilti
BMI_Icopal
FRONTALE
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023