Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - BIHOR: Lucrari de proiectare la DX Arad-Oradea, investitie de 10,7 miliarde lei
BIHOR: Lucrari de proiectare la DX Arad-Oradea, investitie de 10,7 miliarde lei
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 21 Apr 2023 11:26
Proiectul Drumului Expres Arad - Oradea a fost impartit in doua etape, din punct de vedere al finantarii cu fonduri nerambursabile.
In acest sens, Consiliul Judetean Bihor a aprobat in sedinta extraordinara de miercuri, 13 aprilie, proiectul de hotarare privind parteneriatul dintre Consiliul Judetean Bihor, Consiliul Judetean Arad, Primaria Municipiului Oradea, Primaria Municipiului Arad si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Astfel, Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic vor fi finantate cu fonduri europene din perioada de programare 2014 - 2020, in timp ce executia lucrarilor va fi decontata din Programul Operational Sectorial „Transport” 2021 - 2027.
„Cel mai probabil pana la finalul acestei luni vom avea contractul de finantare pe fonduri europene pentru partea de Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic la Drumul Expres Arad - Oradea. Este un proiect in valoare de aproximativ 11 milioane de euro pe care urmeaza sa il finantam din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.
Traseul Drumului Expres Arad - Oradea va avea o lungime 120,1 km, cu profil de patru benzi de circulatie. Proiectul mai prevede drumul de legatura cu orasul Salonta (judetul Bihor), de 5 km, drumul de legatura cu Arad, de 3 km, si drumul de legatura cu punctul de trecere a frontierei cu Ungaria (Salonta - Békéscsaba), de 9,85 km. Astfel, lungimea totala a drumului va fi de 138 km.
Va reamintim ca Studiul de Fezabilitate a fost aprobat in luna decembrie 2022, proiectul fiind in prezent in etapa de proiectare. Lucrarile vor fi impartite in trei tronsoane: Oradea - Salonta, Salonta - Chisineu Cris si Chisineu Cris - Arad. Valoarea totala estimata a proiectului, conform Studiului de Fezabilitate, este de 10,7 miliarde lei 10.710.315.053,99, inclusiv TVA.
Sumele achitate pana acum de cele patru autoritati (CJ Bihor, CJ Arad, Primaria Oradea si Primaria Arad) vor fi recuperate din fonduri europene. Presedintele Consiliului Judetean Bihor a mai declarat: „Ne propunem ca pana la sfarsitul acestei luni sa depunem documentatia pentru mediu, iar pana la finalul lunii iunie sa avem si proiectul tehnic, ca sa putem demara procedura de licitatie pentru executia lucrarilor.”
 
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
siniat
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
EDIT-Structural
theda mar
rigips
quadratum
strabag nivel 1
CDS
ness project
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander