Agenda Constructiilor
Marti, 03 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CCAT Solution si Egis participa la dezvoltarea retelelor de apa/ canal din Satu Mare
CCAT Solution si Egis participa la dezvoltarea retelelor de apa/ canal din Satu Mare
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 16 Mar 2022 06:21
CCAT Solution Grup, in calitate de lider al asocierii cu Egis, a semnat un contract de 2,6 milioane de euro pentru asigurarea de asistenta pentru implementarea unui proiect de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Satu Mare. Beneficiarul proiectului este operatorul regional Apaserv Satu Mare SA. Prin proiect este vizata asigurarea accesului la apa potabila pentru consumul uman pentru cat mai multe localitati din regiune, impreuna cu cresterea gradului de colectare si epurare a apelor uzate.
Pe parcursul celor 24 de luni de contract, parteneriatul CCAT - Egis va oferi suport tehnic si managerial, care vizeaza dezvoltarea capacitatii institutionale a operatorului de apa de a identifica si prioritiza investitiile in protectia surselor de apa si distributia apei pentru localitatile cu populatie peste 50 de locuitori si a facilitatilor de colectare si tratare a apelor uzate in aglomerari cu peste 2.000 de locuitori. Expertiza parteneriatului CCAT - Egis va fi transpusa in strategii care sa sprijine operatorul regional de apa sa gestioneze descarcarile de apa uzata industriala in retea, sa reduca pierderile de apa, sa protejeze mai bine resursele de apa si sa gestioneze eficient namolurile generate de statiile de epurare. Un obiectiv important in cadrul contractului de management al proiectului este de a creste gradul de constientizare a populatiei cu privire la impactul ecologic al proiectului si responsabilitatea generala fata de mediu, de a crea atitudini pozitive cu privire la utilizarea eficienta a resurselor de apa si un comportament adecvat in ceea ce priveste consumul si colectarea apei, cu scopul de imbunatati conditiile de viata ale populatiei.
"Gestionarea in mod economic a apei este una dintre provocarile timpului nostru si suntem mandri ca putem face fata acestei provocari in Romania. Nord-vestul Romaniei este o regiune importanta pentru noi, cu multe proiecte de infrastructura rutiera si de apa in curs de desfasurare. Egis lucreaza in peste 50 de tari in sectorul apei si maritim, asa ca asteptam cu nerabdare sa ne aducem aportul prin expertiza si inovatie internationala pentru a asigura rezultate de inalta calitate pentru acest proiect", a declarat James Hanson, directorul general al Egis Romania.
"Acest proiect major este foarte important pentru judetul Satu Mare si suntem onorati sa facem parte din echipa de management de proiect. Configuratia echipei de implementare a proiectului este optimizata gratie faptului ca CCAT cunoaste specificul proiectului fiind deja parte din echipa de supervizare. Contractul este unul provocator, dar, avand in vedere experienta la nivel national atat a CCAT, cat si expertiza Egis, suntem increzatori ca intregul proiect va fi un triumf", a precizat Anca Burghelea, directorul executiv al CCAT Solution Grup.
Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Satu Mare este un pas inainte care completeaza proiectele implementate anterior pentru conformarea cu directivele UE in ceea ce priveste alinierea Romaniei la standardele europene privind resurse de apa durabile, colectarea si evacuarea eficienta a apelor uzate si reducerea pierderilor de apa.
***
CCAT Solution Grup este o companie romaneasca care ofera consultanta si asistenta tehnica pentru proiecte de mediu, respectiv solutii profesionale, optime si rapide pentru implementarea proiectelor, urmarind constant imbunatatirea propriei performante, optimizarea proceselor si reducerea riscurilor pentru clienti.
Egis este un jucator international activ in sectoarele de consultanta, inginerie in constructii si servicii de mobilitate. Compania creaza si opereaza infrastructura si cladiri inteligente capabile sa raspunda la urgenta climatica si sa contribuie la realizarea unei dezvoltari teritoriale mai echilibrate, durabile si mai rezistente. Cu operatiuni in 120 de tari, Egis are 16.000 de angajati.
 
ALLBIMman and machineALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
rigips
noark
BALTIC
theda mar
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
FRONTALE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
viarom
Ubitech
leviatan
grundfos
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica