Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Ianuarie 2021
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CNAIR va relua lucrarile de constructie a soselei de centura Targu Jiu
CNAIR va relua lucrarile de constructie a soselei de centura Targu Jiu
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 24 Aug 2020 12:47
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA va fi reluat in aerioada imediat urmatoare, potrivit unui anunt al prim-ministrului Ludovic Orban. Semnarea contractului de executie avea loc in urmatoarele 10 zile, dupa care vor fi reluate lucrarile de constructii.
"In ceea ce priveste Centura Targu Jiu, proiectul a inceput demult, el trebuia finalizat in 2016. A fost semnat contractul cu o firma, pana la urma s-a ajuns la rezilierea contractului, cand s-a reluat licitatia, vechiul guvern a refuzat sa semneze contractul - sunt in masura sa va informez ca va fi semnat contractul de constructie pentru restul lucrarilor care au mai ramas de executat din Centura Targu Jiu, in termen de maxim zece zile. Instanta de fond s-a pronuntat pe litigiul dintre firma care a fost castigatoare si CNAIR, s-a luat decizia sa nu se mai faca apel si, in baza deciziei instantei de fond, urmeaza ca in termen de maxim zece zile, in baza informatiilor puse la dispozitie direct de managementul CNAIR sa se semneze contractul, astfel incat sa se reia lucrarile la Centura Targu Jiu", a declarat Ludovic Orban cu prilejul unei intalniri de lucru cu reprezentantii Complexului Energetic Oltenia si cei ai autoritatilor locale din judetul Gorj.
De asemenea, un proiect foarte important pentru Targu Jiu si pentru Gorj este proiectul de realizare a drumului expres Craiova - Targu Jiu. Privitor la acest proiect, Ludovic Orban a precizat ca pana la data de 15 septembrie va fi semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic. Drumul expres va face legatura dintre Targu Jiu si coridorul de transport din sud, care trece prin Pitesti, Craiova si Turnu Severin.
Premierul a mai spus ca pe 8 septembrie va fi semnat si contractul pentru modernizarea podului de la Lainici. "Tot legat de infrastructura rutiera, podul de la Lainici, care nu inteleg de ce nu a fost reabilitat, modernizat, in cadrul contractului care a existat pe tronsonul Bumbesti Jiu - Petrosani, si in privinta acestui pod angajamentul CNAIR-ului este de semnare a contractului. Daca nu ma insel, in data de 8 septembrie, va fi semnat contractul pentru reabilitarea acestui pod, care creeaza extrem de multa nemultumire tuturor celor care tranziteaza pe DN66", a aratat Ludovic Orban.
O ultima investitie la care a facut referire oficialul priveste constructia Casei de Cultura din Targu Jiu. "Ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei a semnat ordinul prin care au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitie Casa de Cultura din Targu Jiu. Odata cu emiterea acestui ordin, care a fost semnat vineri (21 august), si cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici acest obiectiv de investitii va intra in licitatii. In cursul acestei saptamani (n.r.), va fi lansata licitatia pentru selectarea companiei care va realiza proiectarea si constructia, modernizarea de fapt a Casei de Cultura a Targu Jiu", a mai spus Ludovic Orban.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLPLANCOVID-19elmas_1octALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
hilti
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere