Agenda Constructiilor
Duminica, 18 August 2019
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - GUVERN: Cinci investitori interesati de primul contract de PPP din Romania
GUVERN: Cinci investitori interesati de primul contract de PPP din Romania
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 18 Dec 2018 06:13
Cinci investitori au depus oferte pentru atribuirea contractului de parteneriat public-privat (PPP) pentru realizarea Autostrazii Ploiesti- Brasov, la data de 17 decembrie 2018, ultima zi de depunere a cererilor de participare, potrivit datelor Guvernului.
Ofertele pentru primul contract strategic de parteneriat public-privat din Romania, depuse la Comisia Nationala de Strategie si Prognoza, sunt analizate de catre o comisie de evaluare, care include si experti cooptati, reprezentanti ai partenerului public. Ofertele au fost deschise in prezenta investitorilor privati care au depus solicitari de participare la acest proiect.
In continuare, procedura legala prevede urmatoarele actiuni:
  • comunicarea, in aproximativ cinci zile, a candidatilor selectati, in vederea depunerii ofertei tehnice si financiare;
  • depunerea ofertelor detaliate in termen de 60 de zile de la comunicarea acceptarii;
  • negocierea competitiva a clauzelor contractului de parteneriat public-privat;
  • desemnarea partenerului privat castigator si a variantei de contract de parteneriat public-privat ce va fi supus aprobarii Guvernului;
  • semnarea contractului de parteneriat public-privat aprobat de Guvern;
  • constituirea societatii de proiect de catre CNAIR si partenerul privat.
Numarul ofertelor depuse arata atat interesul deosebit al investitorilor pentru proiectele strategice ce urmeaza sa fie realizate in parteneriat public-privat, cat si increderea mediului de afaceri in economia romaneasca. De asemenea, inscrierea pentru acest prim proiect arata ca este apreciat de investitori demersul Guvernului de a imbunatati cadrul legal si de a aproba realizarea in parteneriat public-privat a 21 de proiecte strategice de investitii.
Proiectarea si constructia autostrazii Ploiesti-Brasov se va realiza prin parteneriat public-privat institutional, respectiv printr-o societate de proiect ce va avea ca actionari partenerul public, respectiv CNAIR, si un partener privat, desemnat in urma procedurii de achizitie publica, prin negociere competitiva, procedura care incepe practic de astazi.
Autostrada Ploiesti - Brasov prevede o durata de proiectare, executie si operare de 24 de ani. In cadrul proiectului este inclusa si operarea tronsonului de autostrada Bucuresti - Ploiesti, inca de la semnarea contractului de atribuire.
Valoarea estimata pentru acest proiect este de 1,36 miliarde euro. Contractul prevede, de asemenea, plati anuale din fonduri publice care sa asigure recuperearea investitiei de catre partenerul privat.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023