Agenda Constructiilor
Miercuri, 15 Iulie 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - LICITATIE de lucrari de 30 milioane euro la Centura de ocolire Craiova Sud
LICITATIE de lucrari de 30 milioane euro la Centura de ocolire Craiova Sud
Infrastructura Publicat de AG&F 25 Oct 2019 07:00
Autoritatea contractanta reprezentata de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR SA) a anuntat recent in cadrul SEAP ca are in vedere atribuirea, prin licitatie deschisa, a contractului  de executie a lucrarilor pentru obiectivul de investitii denumit „Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6”.
Potrivit autoritatii contractante, obiectivul general al contractului il reprezinta asigurarea sigurantei circulatiei rutiere, marirea confortului de deplasare, exploatarea pe termen mediu sau lung. De altfel, obiectivul care urmeaza a fi construit este amplasat in partea de sud a municipiului Craiova, judetul Dolj si face legatura intre DN 56 (Craiova-Calafat) – DN 55 (Craiova-Bechet) – DN 6 ( Bucuresti- Craiova- Timisoara). In momentul de fata, traficul de autovehicule din zona Calafat, Bechet si Drobeta-Turnu Severin inspre Caracal- Alexandria- Bucuresti se desfasoara prin municipiul Craiova, ceea ce duce la o aglomerare a orasului. Finantarea este asigurata din fonduri bugetare, prin sursa 7 - transferuri de la bugetul statului pentru cheltuieli de investitii. Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit la 9 decembrie 2019, ora 15:00, iar ofertele – atribuite pe baza criteriului celui mai bun raport calitate-pret, in cadrul caruia componenta financiara conteaza in proportie de 85% - trebuie sa fie valabile pana la 9 aprilie 2020.
CNAIR SA mai precizeaza ca, in cazul in care doua sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, in clasamentul intermediar, departajarea se va face avand in vedere punctajul obtinut la factorii de evaluare in ordinea descrescatoare a ponderilor acestora. In situatia in care egalitatea se mentine, autoritatea contractanta are dreptul sa solicite noi propuneri financiare, iar oferta castigatoare va fi desemnata cea cu propunerea financiara cea mai mica. Referitor la clauza suspensiva, in cadrul adresei nr. 2720/22.2/13.09.2019, prezentata de Departamentul Investitii-Serviciul Investitii RK, se mentioneaza: „Avand in vedere ca, indiferent de momentul initierii procedurii de atribuire, autoritatea contractanta are obligatia de a verifica inainte de semnarea contractului respectarea dispozitiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice, propunem introducerea unor clauze suspensive in cadrul documentatiilor de licitatie, conform carora procedurile vor fi anulate, in cazul in care pana la data semnarii contractelor nu vor fi asigurate creditele de angajament necesare”. In cazul acestei licitatii, intervalul de timp estimativ solicitat este corelat cu data estimata de semnare a contractului, cu luarea in considerare a calendarului estimativ de aplicare a procedurii de atribuire, respectiv luna martie 2020. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
COVID-19TeraSteelAUTODESKVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
CELCO 2020
elmas 2017
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere