Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Ianuarie 2021
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTIC pregateste un proiect de 3 miliarde lei pentru modernizare CF Craiova-Calafat
MTIC pregateste un proiect de 3 miliarde lei pentru modernizare CF Craiova-Calafat
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 10 Nov 2020 06:00
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) a lansat in consultare publica un proiect de Hotarare de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de reabilitare a liniei de cale ferata Craiova-Calafat, componenta a Coridorului Orient/ Est - Mediteraneean. Dupa incheierea acestei perioade, estimata la 16 noiembrie 2020, proiectul va fi supus aprobarii intr-o sedinta viitoare a Executivului.
Potrivit documentatiei, valoarea totala a investitiei depaseste 3 miliarde lei (inclusiv TVA), din care lucrarile de constructii-montaj au fost evaluate la 2,17 miliarde lei. Lucrarile de reabilitare vor fi realizate pe o lungime de 106,74 km de cale ferata, durata de implementare a proiectului fiind estimata la 36 de luni.
Finantarea proiectului de modernizare va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin MTIC, din veniturile proprii ale Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, precum si din alte surse legal constituite, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.
Interventiile vizate includ reinnoirea infrastructurii liniilor si corectarea geometriei traseului pentru viteza de 160 km/h, reconfigurarea dispozitivului de linii din statii, avand in vedere si o viitoare dublare a liniei, introducerea de instalatii de centralizare electronica in toate statiile, haltele de miscare si posturile de miscare incluse in proiect, introducerea sistemelor ERTMS (ETCS nivelul 2 si GSM-R) si BLAI pe intregul tronson, modernizarea cladirilor de calatori (gari) existente, precum si constructia unora noi, in Jiu Nou, Afumati si Boureni. Lucrarile includ, de asemenea, modernizarea instalatiilor electrice, termice si sanitare aferente, asigurarea de facilitati pentru pasageri in statii si haltele de calatori, modernizarea peroanelor si asigurarea interoperabilitatii acestora, reabilitarea cladirii de revizie si a magaziei din Calafat, reabilitarea rampelor de incarcare-descarcare din statiile cf Podari, Segarcea, Motatei, Golenti si Calafat, realizarea unei noi rampe in statia cf Bailesti si modernizarea echipamentului de telecomunicatii (siguranta circulatiei, exploatare si avizare calatori).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLPLANVideoConfAC-iulALLBIMelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
rigips
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere