Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - AMBER TECHNOLOGIES: Noi provocari pe piata echipamentelor HVAC
AMBER TECHNOLOGIES: Noi provocari pe piata echipamentelor HVAC
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 09 Mai 2013 08:17
Amber Technologies, distribuitor si integrator de sisteme si echipamente din gama HVAC estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de 13 milioane de lei in 2013, aceasta insemnand o crestere de 10% fata de nivelul anului anterior. Potrivit opiniei directorului general al companiei, Serban Petre, activitatea firmei se situeaza pe un trend usor ascendent, in pofida unui context de piata in continuare dificil. Societatea deruleaza operatiuni pe piata autohtona de instalatii din anul 1997, cand a inceput sa comercializeze centrale termice Vaillant. In prezent, Amber Technologies distribuie echipamente fabricate de mari producatori internationali, precum Daikin, Vaillant, Viessman, Wilo, Rehau etc.
 
- Ce evolutie credeti ca va inregistra piata locala a echipamentelor HVAC?
- Piata romaneasca de centrale termice se mentine la 140.000 - 150.000 de unitati pe an, acest nivel urmand a fi consemnat si la finele lui 2013. In ceea ce priveste segmentul aparatelor de aer conditionat nu detin cifre exacte, dar nu cred ca va inregistra fluctuatii foarte mari, care sa fie relevante la o analiza anuala. In ultima perioada ne-am concentrat activitatea pe promovarea centralelor termice in condensatie, insa chiar si acest sector nu mai inregistreaza acelasi avant ca acum cativa ani. Pentru clienti un factor decisiv ramane valoarea investitiei, decizia fiind luata cu precadere in functie de pret. Sunt deseori ignorate criterii la fel de importante precum fiabilitatea, consumul si peformantele tehnice. Am observat aceasta tendinta chiar si in cazul celor care-si schimba centralele, acestia optand tot pentru modele uneori usor depasite din punct de vedere tehnologic.
 
- Cand estimati ca se va relua trendul ascendent din acest domeniu?
- Sectorul HVAC este puternic dependent de cel al constructiilor. Chiar daca cele mai recente date statistice vorbesc despre un trend in continuare descrescator in acest domeniu, putem observa ca scaderile nu mai sunt atat de abrupte. Se lanseaza noi proiecte pe piata, numarul acestora fiind insa redus. Aceste noi oportunitati vin, din pacate, asociate cu noi riscuri, problema creantelor fiind cea mai pregnanta. In ultimele sase luni, foarte multe companii au intrat in mod voit in insolventa, in speranta ca isi vor reveni, cazuri in care datoriile le-au ramas neachitate. In acest context, nu cred ca se va reveni la un nivel de normalitate, cel putin pe termen mediu.
 
- Pentru ce strategie veti opta, avand in vedere aceasta situatie?
- In primul rand vom mentine serviciile Amber la un nivel de calitate similar celui al marcilor de prestigiu pe care le reprezentam. Toti producatorii cu care lucram - Daikin, Vaillant, Viessman, furnizorul de pompe Wilo, cel de sisteme de incalzire prin pardoseala Rehau sau de calorifere Radson - pun accent pe eficienta energetica. De asemenea, promovam echipamentele ce utilizeaza energii regenerabile. Din pacate, nu suntem sprijiniti suficient in acest demers. Ma refer la un pachet legislativ si la subventii si facilitati de achizitionare pentru clienti, asa cum s-a intamplat in majoritatea tarilor Uniunii Europene.
 
- Luati in considerare investitii in extinderea activitatii in perioada urmatoare?
- Nu am stabilit investitii majore pentru urmatorii doi ani si nu estimam ca vom schimba structura personalului, dar vom pune accent atat in dezvoltarea personala, cat si in utilizarea de aplicatii software integrate, de tip ERP. In prezent, incercam sa promovam si mai mult sistemele Daikin, avand in vedere caracteristicile deosebite ale acestora si faptul ca detin o pondere de peste 40% din structura activitatilor noastre.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
concelex
leviatan
quadratum
ness project
EDIT-Structural
theda mar
noark
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
siniat
rigips
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
SIGM
konsent
CDS
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander