Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ANALIZA: Afacerile furnizorilor de tubulatura, dependente de proiectele publice
ANALIZA: Afacerile furnizorilor de tubulatura, dependente de proiectele publice
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 30 Apr 2013 08:59
Piata locala de sisteme de tubulatura si fitinguri destinate proiectelor de alimentare cu apa, canalizare si statii de tratare si epurare a apei se inscrie pe un trend usor crescator, datorat in mare parte lucrarilor gestionate de regiile locale de administrare a retelelor. Astfel, dinamica sectorului analizat este strans legata de cea aferenta industriei de constructii, pentru care semnalele sunt destul de contradictorii la inceput de an. In acest context, majoritatea operatorilor din domeniu estimeaza ca anul in curs va reprezenta o perioada de stabilizare, pentru ca, incepand din 2014, sa se instaleze o noua tendinta de crestere moderata. In ansamblu, piata de tubulatura este divizata in doua mari sectoare, respectiv cel al producatorilor de tevi metalice si al conductelor din materiale plastice, tendintele estimate la nivelul ambelor segmente fiind similare, dependente de evolutia investitiilor publice. Potrivit managerilor companiilor din domeniu, criza economico-financiara a avut si un efect pozitiv asupra pietei de profil, dat de faptul ca in domeniu au rezistat doar firmele cu adevarat puternice, profesioniste si profitabile. In continuare, principala provocare este generata de scaderea numarului proiectelor de amploare, unde se folosesc de obicei sisteme complexe de tubulatura. In ansamblu, sectorul de tubulatura din material plastic se situeaza la circa 100 milioane de euro. Un segment complementar este cel de pompe si sisteme de pompare, piata autohtona de profil stagnand, anul trecut, la nivelul lui 2011, respectiv la aproximativ 100 milioane de euro. Pe termen mediu si lung, insa, conducerea firmelor specializate se asteapta la o crestere semnificativa in domeniu, conditionata de stabilitatea politica si de eforturile autoritatilor pentru imbunatatirea derularii programelor de investitii, in special a celor finantate din fonduri europene.
O analiza completa a pietei locale de tubulatura, sisteme de pompare si statii de epurare si opiniile celor mai importante companii de pe aceste piete pot fi lecturate in editia martie-aprilie a revistei Agenda Constructiilor. Pentru informarii suplimentare, click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
strabag nivel 1
BogArt
quadratum
Acvatot 2019
theda mar
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
SSAB
concelex
rigips
noark
CDS
konsent
siniat
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
MAKITA
SIGM

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander