Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ANALIZA: Fondurile de coeziune vor impulsiona piata sistemelor de epurare
ANALIZA: Fondurile de coeziune vor impulsiona piata sistemelor de epurare
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 04 Mai 2013 08:05
In urma Summit-ului privind Cadrul Financiar Multianual (CFM) al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, ce a avut loc la inceputul lunii februarie la Bruxelles, Romaniei i s-au alocat fonduri de coeziune de 21,825 miliarde euro, suma ce va fi indexata cu inflatia inregistrata pe parcursul celor sapte ani de implementare. Absorbtia acestor fonduri ar putea duce la implementarea multor proiecte pentru alimentare cu apa si canalizare, mai ales avand in vedere deficienta tarii noastre din acest punct de vedere. Cel mai recent raport emis de Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) cu privire la apele uzate indica faptul ca ponderea populatiei care beneficiaza de servicii de canalizare a crescut cu mai putin de doua procente in 2012 fata de anul anterior, respectiv de la 49,46% la 51,39%. Romania s-a angajat ca, pana la sfarsitul lui 2013, 70% din populatia tarii sa fie racordata la servicii publice de alimentare cu apa potabila si canalizare, insa - avand in vedere ritmul de crestere actual - sansele de a atinge acest obiectiv sunt aproape nule. Piata de desfacere pentru sistemele noastre de epurare exista, insa gradul scazut de absorbtie a fondurilor structurale si implementarea precara a proiectelor in zonele care necesita infrastructura specifica este minima. Cristina Iacomi, directorul general al producatorului de tevi Emmeti Plast, este de parere ca principala problema la nivel national este reprezentata, actualmente, de strategia stabilita conjunctural, doar pe termen scurt, in absenta unor strategii de aliniere reala la nivelul celorlalte state din Uniunea Europeana, care sa fie respectate si implementate indiferent de schimbarile politice. Sectorul local al tratarii apelor va beneficia si in continuare de cea mai mare parte a fondurilor europene alocate prin POS Mediu (60%), investitiile specifice vizand extinderea /modernizarea retelelor de apa si canalizare, construirea /reabilitarea statiilor de tratare a apei potabile si a celor de epurare, precum si cresterea calitatii serviciilor publice specifice, in conditiile practicarii unor tarife acceptabile pentru populatie.
O analiza completa a pietei locale de tubulatura, sisteme de pompare si statii de epurare si opiniile celor mai importante companii de pe aceste piete pot fi lecturate in editia martie-aprilie a revistei Agenda Constructiilor. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
quadratum
MAKITA
SIGM
BogArt
siniat
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Arduro
Acvatot 2019
viarom
SSAB
konsent
noark
leviatan
ness project
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
concelex
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander