Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARISTON: Inlocuirile au generat 65% din cererea de centrale termice noi, in 2021
ARISTON: Inlocuirile au generat 65% din cererea de centrale termice noi, in 2021
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 07 Dec 2021 12:30
Aproximativ 65 % din noile achizitii de centrale termice Ariston in primele 9 luni ale anului au avut ca scop inlocuirea centralelor vechi. Centralele termice in condensare au ramas segmentul cu cea mai mare pondere in totalul vanzarilor Ariston, de aproximativ 65%. Pompele de caldura reprezinta, insa, tehnologia de asigurare a confortului termic cu cea mai mare rata de crestere a vanzarilor. Astfel, primele 9 luni ale anului au adus o majorare de peste 25% a vanzarilor de pompe de caldura pe piata din Romania, fata de perioada similara a anului trecut, conform estimarilor Ariston.
“Interesul crescut pentru pompele de caldura este imbucurator avand in vedere ca acestea reprezinta o tehnologie noua, moderna, prietenoasa cu mediul si cu un consum foarte eficient. In contextul in care statele membre UE si-au asumat obiective ambitioase pentru reducerea poluarii, ne asteptam ca, pe termen mediu si lung, acestea sa devina tot mai mult optiunea preferata pentru consumatori, inclusiv pentru cei autohtoni. Totusi, desi procentual cresterea vanzarilor la pompele de caldura este semnificativa, nivelul de penetrare a acestora in piata ramane deocamdata mic, iar statul poate juca un rol decisiv in sustinerea acestei tehnologii, prin acordarea de subventii”, a declarat Catalin Draguleanu, senior director Ariston Romania.
Pompele de caldura sunt produsele de asigurare a confortului termic care cunosc cea mai rapida crestere a nivelului de penetrare, datorita consumul eficient si faptului ca sunt instalatii prietenoase cu mediul.
Estimarile Agentiei Internationale a Energiei (IEA) arata ca, la nivel mondial, in 2030, 22% din achizitiile de sisteme de incalzire vor fi reprezentate de pompe de caldura. In ultimii ani aceasta tehnologie a inregistrat o crestere semnificativa: de la 5% in 2019 se estimeaza ca ponderea pompelor de caldura in totalul achizitiilor sistemelor de confort termic urmeaza sa se tripleze pana in 2025, ajungand la 15%.
 
Ariston devine prima companie din Romania care primeste certificatul de Furnizor de Solutii pentru Locuinte Verzi din partea RoGBC pentru pompe de caldura
Certificatul de Furnizor de Solutii pentru Locuinte Verzi (Green Homes Solution Provider) acordat Ariston atesta ca pompele de caldura din gama Nimbus S Net contribuie la proiectarea si constructia cu succes a unei locuinte certificate Green Homes si confirma performantele companiei in ceea ce priveste dezvoltarea de solutii prietenoase fata de mediul inconjurator. Certificarea este acordata de Romania Green Building Council (RoGBC) si este recunoscuta la nivel international de catre World Green Building Council.
Certificarea Green Homes este completata de Green Mortgage, instrument care faciliteaza accesul la finantare preferentiala atat pentru cei care construiesc, cat si pentru cei care cumpara locuinte mai bune, mai eficiente energetic si mai prietenoase cu mediul. Implementat in 2008 in Romania de catre RoGBC, programul Green Homes Green Mortgage este cea mai adoptata schema de certificare verde din Romania pe segmentul rezidential.
 
Centralele termice in condensare raman optiunea preferata pentru asigurarea confortului termic al locuintelor
In paralel, centralele termice detin in continuare cea mai ridicata pondere in vanzarile Ariston, de peste aproximativ 65%.
“Dupa cum am anticipat la inceputul acestui an, piata centralelor termice din Romania a continuat sa creasca si estimam ca se va apropia de pragul de 3 milioane de unitati pana la finalul anului. In ceea ce priveste vanzarile Ariston, ne aflam in plin sezon de vanzari si facem eforturi pentru a ne asigura ca produsele sunt livrate la timp, in pofida turbulentelor care afecteaza lanturile de aprovizionare la nivel international”, a declarat Catalin Draguleanu, senior director Ariston Romania.
Estimarile Ariston aferente primelor 9 luni ale anului mai arata ca aproximativ 20% dintre centralele termice vandute in acest an au fost pentru dotarea proiectele noi rezidentiale, iar aprox. 10-15% din cerere a provenit din debransari.
Cele mai recente date ANRE (aferente anului 2020) arata ca tendinta de debransare de la sistemul centralizat s-a mentinut, cu o crestere usoara fata de anul 2019. Astfel, la nivel national in 2020 se inregistrau un numar total de 1,13 milioane consumatori de energie termica alimentati din sistemul centralizat, fata de 1,15 milioane la finalul lui 2019. Bucurestiul ramane orasul cu cei mai multi consumatori alimentati din sistemul centralizat.
Ariston a inregistrat cele mai multe cereri pentru achizitii de centrale termice in regiunea Munteniei, unde s-au livrat circa 30% din echipamente, urmata de Transilvania cu 20%.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
leviatan
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
noark
MAKITA
quadratum
CDS
FRONTALE
viarom
strabag nivel 1
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
concelex
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander