Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARISTON: Piata locala de centrale termice ajunge la maturitate
ARISTON: Piata locala de centrale termice ajunge la maturitate
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 08 Aug 2016 16:51
Piata locala a centralelor termice se apropie de maturitate, in contextul in care peste 30% din achizitiile anuale sunt reprezentate de inlocuiri ale unor sisteme invechite, potrivit datelor Ariston Thermo Romania, lider al pietei locale de profil, incluse intr-un studiu realizat in luna decembrie 2015. Totodata, circa 40% din cerere provine de la familiile care se debranseaza de la sistemul centralizat, iar diferenta de 30% reprezinta achizitii realizate pentru primul montaj. Un alt semn ce indica maturizarea pietei de profil este indicat de faptul ca pretul nu mai reprezinta principalul factor in formarea deciziei de achizitie a centralelor termice. "Daca in anii trecuti, pretul era pe primul loc in cazul unei achizitii, acum cumparatorii au alte criterii de care tin cont, ceea ce arata o maturizare si dezvoltare a pietei de profil", a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager al Ariston Thermo Romania.
Conform datelor companiei, in prezent, pentru cea mai mare parte a cumparatorilor, caracteristicile tehnice ale produsului, alaturi de marca si de serviciile post-vanzare reprezinta criteriile cele mai importante pentru achizitie. "Perioada de garantie este importanta la cumpararea unei centrale termice, iar comportamentul de achizitie al romanilor din ultima perioada sugereaza ca tot mai multi inteleg acest lucru, acordand-i mare atentie. Observam aceasta grija mai ales in randul clientilor care decid sa isi schimbe centrala termica veche cu una noua, mai performanta. De altfel, studiul nostru a aratat ca marca Ariston este pe primul loc in topul preferintelor clientilor cand vine vorba de inlocuire, acest lucru datorandu-se nu numai modelelor performate de centrale termice, cat si serviciilor de mentenanta puse la dispozitie beneficiarilor", a precizat Catalin Draguleanu.
Conform aceluiasi studiu, un alt factor care influenteaza tot mai frecvent decizia de achizitie a centralelor termice este reprezentat de opinia instalatorilor, in 57% dintre cazuri sfatul oferit de o firma specializata sau de un instalator fiind foarte important. Procentul este in crestere comparativ cu 2013, cand cota respectiva era de 45%. Totusi, in continuare, circa 60% din persoanele care au achizitionat o centrala termica in 2015 si-au facut singure alegerea.
In ceea ce priveste gradul de informare a utilizatorilor, acesta este, de asemenea, in crestere, sursele principale fiind reprezentate de site-urile marcilor de centrale termice, publicatii/ portaluri specializate si mediile sociale. Circa 28% din populatie cumpara centrala termica din unitati de tip DIY, peste 50% din achizitii se fac din magazinele specializate pentru instalatii, de asemenea datorita consilierii profesionale, cat si a faptului ca acestea ofera servicii post-vanzare. In plus, achizitiile online sunt limitate la doar 7%, deoarece centrala termica este un produs complex, ce necesita consiliere tehnica de specialitate pentru o dimensionare corecta raportata la cerintele clientului.
***
Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera. In tara noastra, compania comercializeaza centrale termice murale si de pardoseala in condensare marcile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat, panouri solare si pompe de caldura. Ariston Thermo Romania a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 136,2 milioane de lei (circa 30 milioane de euro), in crestere cu aproape 25% fata de nivelul de 109,12 milioane de lei inregistrat in 2014.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
EDIT-Structural
strabag nivel 1
MAKITA
CDS
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
BogArt
viarom
rigips
quadratum
SIGM
concelex
siniat
Acvatot 2019
ness project
noark
theda mar
leviatan
konsent
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander