Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARISTON THERMO: Crestere de 6,8% a veniturilor anuale
ARISTON THERMO: Crestere de 6,8% a veniturilor anuale
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 19 Apr 2016 09:22
Ariston Thermo, producator global de echipamente destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera din lume si care deruleaza afaceri anuale medii de 25 milioane de euro in Romania, a raportat o crestere de 6,8% a veniturilor din 2015 la nivel de grup, pana la 1,43 miliarde euro. Totodata, indicatorul de profitabilitate bruta EBITDA ajustat a crescut cu 13% fata de nivelul din 2014, ajungand la 174 de milioane de euro, in timp ce profitul net a ajuns la 80 milioane de euro (+9,6%).
Anul trecut, grupul Ariston a investit pentru cercetare si dezvoltare circa 72 milioane de euro, cu 18% peste nivelul de 61 milioane de euro alocat in 2014. In perioada urmatoare, compania a anuntat ca se va axa, in continuare, pe inovarea produselor si serviciilor prin intermediul investitiilor constante in solutii de inalta eficienta energetica si in sisteme ce folosesc energie regenerabila, dar si pe dezvoltarea aplicatiilor si serviciilor conexe, care contribuie la economisirea energiei. Printre principalele noutati lansate de grup se afla platforma de boilere electrice cu acumulare Andris, pompa de caldura Nimbus, linia de centrale termice in condensare Cares Premium si sistemele cu control la distanta Ariston NET.
Pe parcursul anului 2015, Ariston Thermo a incheiat si doua achizitii importante in Europa, consolidand prezenta grupului pe continent. Astfel, in luna aprilie 2016, compania a achizitionat in Danemarca intreg pachetul de actiuni al Gastech-Energi A/S, firma cu 150 de angajati si vanzari anuale de circa 26 milioane de euro, accesand, astfel, in mod direct piata daneza de profil. La jumatatea anului trecut, Ariston Thermo a achizitionat si producatorul francez de arzatoare SPM. Tot anul trecut, compania italiana a mai investit in deschiderea unei reprezentante in Indonezia si a inaugurat un nou centru logistic cu o suprafata de 10.000 mp in Rusia.
La inceputul acestui an, Ariston Thermo a aniversat 50 de ani de la inaugurarea unitatii de productie din Genga, aflata in regiunea Marche din Italia, centru unde sunt fabricate majoritatea modelelor de boilere comercializate pe piata din Romania. In prezent, la fabrica din Genga, care are o suprafata de 40.000 mp, unde lucreaza 250 de persoane ce produc pana la 1,6 milioane de boilere anual. "Scopul nostru este sa continuam dezvoltarea si sa ramanem exportatori importanti. Peste 40% din productia grupului este realizata in cele sapte fabrici din Italia, iar 89% din venituri sunt generate de pietele straine", a declarat Paolo Merloni, presedintele executiv al grupului Ariston Thermo.
***
Ariston Thermo este unul dintre liderii mondiali in industria incalzirii si prepararii apei calde menajere, avand activitati comerciale in peste 150 de tari, peste 6.700 de angajati in cele 54 de companii subsidiare, alte sase reprezentante prezente in 34 de tari si 20 de fabrici in 12 state ale lumii. In tara noastra, grupul este activ prin intermediul filialei Ariston Thermo Romania, comercializand centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
Arduro
siniat
SIGM
konsent
viarom
quadratum
Ubitech
SSAB
theda mar
CDS
concelex
rigips
EDIT-Structural
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
noark
ness project
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander