Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - C&V WATER CONTROL: Contracte de peste 5 milioane de euro, in derulare
C&V WATER CONTROL: Contracte de peste 5 milioane de euro, in derulare
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 28 Feb 2014 13:22
Compania C&V Water Control este implicata in derularea mai multor proiecte destinate infrastructurii de alimentare cu apa si canalizare, portofoliul de contracte aflate in derulare depasind 5 milioane de euro in 2013. Unul dintre acestea presupune construirea unei statii de epurare in comuna Apata (judetul Brasov), inclusiv realizarea racordurilor de canalizare. Proiectul, in valoare de 3,56 milioane de lei, este finantat de la bugetul de stat, contractul de executie fiind incheiat in februarie 2013. Lucrarea se va finaliza in acest an, capacitatea statiei de epurare fiind de 576 mc/zi. De asemenea, C&V Water Control este implicata in proiectul de infiintare a sistemului de canalizare din comuna Tarlungeni (Brasov), ce prevede inclusiv deversarea apelor uzate in statia de epurare a localitatii Prejmer. Valoarea investitiei este de 10,28 milioane de lei, finantarea fiind asigurata de Administratia Fondului de Mediu (AFM). Proiectul va trebui definitivat in 24 de luni. Un alt proiect contractat recent vizeaza realizarea canalizarii menajere din cartierul Faget din Mioveni (judetul Arges). Investitia este finantata de la bugetul de stat, iar C&V Water Control a subcontractat realizarea statiei de epurare cu o capacitate de 211 mc/zi, lucrare in valoare de aproape un milion de lei. Durata de executie este de 90 de zile de la primirea ordinului de incepere a lucrarilor si predarea amplasamentului. Totodata, compania are in curs de finalizare si cateva proiecte in domeniul epurarii apelor tehnologice uzate, pentru ferme, fabrici sau centre comerciale.
 
Afaceri de peste 10 milioane de lei, realizate anul trecut
Cifra de afaceri realizata de C&V Water Control in 2013 insumeaza 10,17 milioane de lei, la o valoare totala a contractelor in derulare de peste 5 milioane de euro, ceea ce subliniaza, potrivit Claudiei Avram - manager de proiect in cadrul companiei, problemele pe care le intampina beneficiarii in ceea ce priveste plata lucrarilor executate."In situatia in care se are in vedere, in principal, finalizarea unei parti importante a proiectelor in curs de derulare, se estimeaza pentru anul 2014 o crestere a cifrei de afaceri de circa 30% fata de anul precedent", a precizat managerul firmei. Pentru implementarea proiectelor, compania a dezvoltat parteneriate cu producatori externi, precum: Microdyn Nadir, Herco si Omerastore - Germania, GLS Tanks GmbH - Austria, Pentair Water - Franta, Euraqua Europe NV - Belgia etc. C&V investeste, in acest an, circa 2,5 milioane de euro pentru construirea si punerea in functiune a unei noi fabrici de tevi corugate, precum si in echiparea completa a unitatii pe care o detine in localitatea Magurele (judetul Ilfov). Alte proiecte ce vor fi implementate de producatorul de echipamente si tehnologii pentru tratarea si epurarea apei presupun crearea unui magazin virtual pentru comercializarea gamei de produse pentru uz casnic (filtre pentru chiuveta, statii de osmoza inversa etc.), participarea la targuri si expozitii specializate atat in tara, cat si in strainatate, precum si dezvoltarea pe piata din Republica Moldova, accesata in 2012.
 
Sunt necesare investitii de peste 15 miliarde euro pentru colectarea si epurarea apelor urbane
Dupa aderarea Romaniei la UE, avand in vedere situatia deficitara a infrastructurii privind colectarea, epurarea si evacuarea apelor uzate urbane, precum si necesitatea continuarii eforturilor investitionale in domeniul infrastructurii pentru apa uzata, a fost elaborat Programul Operational Sectorial a carui axa prioritara nr. 1 "Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata" a fost dedicata acestui domeniu. "Principala problema din domeniu este reprezentata, in prezent, de implementarea directivelor europene in aceste domenii, masurile privind epurarea apelor uzate urbane fiind cele mai costisitoare, deoarece necesita investitii de aproximativ 9,5 miliarde euro. In acelasi timp, directiva privind calitatea apei destinate consumului impune un standard inalt al calitatii apei potabile, ceea ce face necesara modernizarea statiilor de tratare, extinderea si reabilitarea retelelor de distributie, precum si a sistemelor interne ale blocurilor. Daca se tine cont de vechimea foarte mare a celor mai multe imobile de locuinte colective, sunt necesare investitii de circa 5,6 miliarde euro, potrivit unei estimari preliminare realizate de specialisti din cadrul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice", a mai spus Claudia Avram. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
quadratum
ness project
viarom
noark
concelex
konsent
rigips
MAKITA
theda mar
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
EDIT-Structural
leviatan
Acvatot 2019
BogArt
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander