Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - FREEDONIA: Sporire a comenzilor de tubulatura, previzionata pe termen mediu
FREEDONIA: Sporire a comenzilor de tubulatura, previzionata pe termen mediu
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Adrian Agachi 30 Mai 2013 13:45
Previziunile sunt pozitive atat in ceea ce priveste segmentul tubulaturii din materiale plastice, cat si cel al conductelor de apa, cel putin pana in anul 2017, in opinia expertilor companiei de cercetare a pietei Freedonia Group. Conform raportului dedicat productiei conductelor din materiale plastice, segmentul respectiv se va majora in medie cu 8,5%/an in intervalul 2013-2017, ceea ce il transforma intr-una dintre cele mai profitabile activitati la nivel mondial. Astfel, la finalul perioadei mentionate anterior, se va consemna un total de 11,2 miliarde de metri de conducte comercializate. Sporirea se va datora in special cresterii pietei de constructii la nivel global, de vreme ce produsul in cauza este destinat preponderent cladirilor, precum si gradului tot mai mare de inlocuire a elementelor similare fabricate din cupru, beton sau otel, de vreme ce tubulatura din plastic are un cost mai scazut, se instaleaza mult mai usor si inregistreaza performante superioare. In ceea ce priveste cotele regionale, Europa detine locul al treilea, cu 13%, din punct de vedere al comenzilor, aflandu-se la o distanta semnificativa de zona Asia-Pacific, unde sunt concentrate 48% din cereri, dar si mult sub America de Nord, care detine locul al doilea, cu un nivel de 22%. O particularitate a industriei de profil va consta in schimbarea materialului principal de fabricatie a conductelor. Daca in momentul de fata PVC-ul ocupa primul loc, cu o cota de 55%, pana in 2017 fibra de sticla si HDPE (polietilena de inalta densitate) vor avea un grad superior de utilizare, in special datorita cresterii exponentiale a cererii de sisteme speciale care permit transportul de titei si gaze naturale. 
 
Segmentul conductelor de apa - crestere anuala de 7,5% pana in 2017
Cresterea anuala preconizata de expertii companiei de cercetare Freedonia Group pentru segmentul conductelor de apa este de 7,5%, iar trendul se va mentine la acelasi nivel pana in anul 2017. Sporirea se datoreaza in special activitatii tarilor emergente, ce vizeaza cresterea accesului la apa curenta, precum si majorarii exponentiale a numarului de lucrari pe piata constructiilor in statele avansate din punct de vedere economic. Avand in vedere acest aspect, Europa ocupa locul al treilea, cu o cota de 15%, in timp ce regiunea Asia-Pacific se afla pe primul loc, cu 47%, iar America de Nord se situeaza pe pozitia secunda, cu 22%. Pentru informatii suplimentare, www.freedoniagroup.com.
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
theda mar
EDIT-Structural
Ubitech
CDS
siniat
Arduro
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
ness project
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
concelex
SSAB
quadratum
viarom
BogArt
konsent
strabag nivel 1
rigips
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander