Agenda Constructiilor
Marti, 03 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - HOMPLEX estimeaza o crestere de 26% a afacerilor in 2023, la 41 milioane lei
HOMPLEX estimeaza o crestere de 26% a afacerilor in 2023, la 41 milioane lei
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 22 Mai 2023 09:43
Homplex, companie antreprenoriala romaneasca, specializata in furnizarea de solutii inovatoare pentru cresterea sigurantei, confortului si eficientei energetice in mediul rezidential si industrial, estimeaza ca va incheia anul 2023 cu afaceri de 41 de milioane de lei, in crestere cu peste 26% fata de anul anterior. Compania a devenit, in 2022, primul producator de termostate smart din Romania, solutie care vine sa completeze portofoliul extins, de peste 1500 de produse, fie ca sunt sub marca Homplex sau sunt importate.
Fondata in 2013 de Bogdan si Tudor Panainte, Homplex a evoluat in zece ani, trecand de la a fi un simplu distribuitor de termostate si detectoare de gaz la a deveni un producator, furnizor si integrator de solutii smarthome si echipamente inovative pentru industriile de gaz si de apa. Compania a investit in ultimii cinci ani peste un million de euro pentru a dezvolta si a oferi pietei locale solutii inovatoare de control si eficienta energetica la preturi accesibile si cu raport optim calitate-pret.
”Conceptul de smart home devine din ce in ce mai popular si in Romania. Ca furnizor de produse si solutii inovatoare, menite sa sporeasca confortul si siguranta locuintei, ne bucuram de acest semnal pozitiv. Trendul nostru de vanzari confirma aceasta crestere incurajatoare. In ciuda climatului economic dificil, ne asteptam ca, in 2023, acest trend sa sustina o crestere a afacerilor pana la 41 de milioane lei de la 32,5 milioane lei cat am inregistrat in 2022. Conform estimarilor noastre, termostatul smart construit de Homplex isi va dubla vanzarile in 2023, numarul romanilor iinteresati de solutii smart home fiind in crestere accelerata. De altfel, aproape jumatate din veniturile companiei sunt generate de produsele si solutiile dezvoltate integral de noi”, a declarat Bogdan Panainte, CEO, cofondator Homplex.
Termostatul inteligent Homplex NX1 este cea mai recenta inovatie introdusa de companie pe piata romaneasca, pornita de la o idee pe care cofondatorul Bogdan Panainte a discutat-o cu echipa sa, in 2018. Termostatul ambiental fabricat integral in Romania permite controlul de la distanta a temperaturii din locuinta sau spatii de birouri, prin intermediul aplicatiei mobile Homplex Smart Living si a unui smartphone. In ultimii zece ani, Homplex s-a remarcat prin mai multe solutii inovatoare introducand o suita de solutii inovatoare in industria energetica, precum si in domeniul gazului si al utilitatilor din Romania
”Suntem o companie de inginerie si tehnologie axata pe nevoile clientului si inovatie si lucram constant in aceasta directie. In viziunea noastra, inovatia include deopotriva functionalitate dar si estetica, de aceea Homplex NX1 este si un gadget elegant pentru orice locuinta. In 2021, am lansat pe piata locala firida de protectie a contoarelor de gaz din polimer, ideala pentru contoarele inteligente, fabricata integral in Romania cu o durara de viata de peste 20 de ani, iar in 2022 in urma cercetatorilor din teren am completat gama de firide din polimer cu o noua dimensiune; am introdus detectoare de gaz metan destinate halelor industriale, care pot fi integrate cu usurinta in sistemele de alarma si supraveghere; am dezvoltat detectoare de gaz metan capabile sa inchida simultan electrovalve cu voltaje diferite si detectoare de gaz metan cu tensiune scazuta. Sunt solutii care ajuta beneficiarul final, indiferent ca vorbim de client rezidential sau industrial”, a adaugat CEO-ul companiei.
Homplex are parteneriate cu marii distribuitori de gaze din Romania dar si cu retailerii specializati home&deco astfel ca 20% dintre produsele sale sunt destinate clientilor industriali si 80% pietei rezidentiale. Centrarea pe nevoile clientului a fost principalul motor de dezvoltare al companiei iar produsele inovatoare, lansate in premiera de companie in ultimii cinci ani, au permis o triplare a afacerilor.
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMman and machinehilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Ubitech
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
BALTIC
strabag nivel 1
leviatan
leviatan
MAKITA
grundfos
FRONTALE
CDS
noark
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica