Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - HONEYWELL: Tehnologiile smart de reglare a temperaturii vor deveni indispensabile
HONEYWELL: Tehnologiile smart de reglare a temperaturii vor deveni indispensabile
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 16 Mar 2017 14:59
Tehnologiile inteligente de reglare si mentinere a temperaturii din incaperi vor fi tot mai solicitate in viitor, in contextul in care pretul gazelor naturale va creste, costurile cu incalzirea vor fi tot mai costisitoare, iar exigentele internationale privind economiile de energie devin tot mai stricte. Mai mult, in conditiile in care toata tehnologia devine “smart” (inteligenta), momentul in care populatia va opta pentru sisteme inteligente de monitorizare si control al climatului interior ramane doar o chestiune de timp. Potrivit datelor companiei Honeywell Romania, subsidiara locala a liderului global in domeniul confortului rezidential si al eficientei energetice, prin utilizarea unui termostat modern, inteligent, costurile cu incalzirea pot fi reduse cu pana la 40%. O asemenea investitie poate fi amortizata in 2-3 ani de la achizitie.
"Desi aproape sase din zece (58%) consumatori casnici din Romania sunt preocupati de costul facturilor la energie, 43% nu iau masurile necesare pentru a gestiona mai eficient incalzirea locuintei", se arata intr-un studiu elaborat de Honeywell, denumit "Obiceiuri privind incalzirea locuintei" si realizat pe un esantion de peste 800 de proprietari de locuinte din intreaga tara, indiferent de modul de incalzire pentru care opteaza.
Conform aceleiasi analize, peste un sfert din respondenti trebuie sa imprumute bani pentru a-si plati facturile la incalzire in perioada sezonului rece.
"Incalzirea locuintei poate fi foarte costisitoare, in special pe timp de iarna, iar pentru multe gospodarii, nevoia de a reduce valoarea facturilor primeaza in fata confortului familiei. In timp ce multi proprietari de locuinte depun eforturi pentru a-si spori eficienta energetica, un procent semnificativ de gospodarii nu aplica bunele practici pentru a-si gestiona obiceiurile referitoare la incalzire intr-un mod mai eficient, pentru a reduce consumul de combustibil. De exemplu, prin utilizarea unui termostat modern, inteligent, oamenii pot mentine mai usor temperatura ideala in locuinta si pot reduce semnificativ costurile", a declarat Gelu Olteanu, Director Vanzari Environmental & Energy Systems in cadrul Honeywell.
Conform aceleiasi analize, 37% dintre respondenti nu folosesc un termostat pentru a controla in mod eficient temperatura din locuinte, in timp ce 59% nu au capacitatea de a controla temperatura in fiecare camera. In plus, conform datelor Honeywell, patru din zece respondenti (40%) care pot controla temperatura din fiecare camera aleg sa nu faca acest lucru, motivand ca este prea dificil sau consuma prea mult timp.
Avand in vedere toate acestea, se poate anticipa faptul ca piata locala a sistemelor inteligente de reglare si mentinere a temperaturii in incaperi, de tipul termostatelor, este la un nivel incipient si va creste semnificativ in anii urmatori. Un astfel de sistem este foarte eficient in cazul locuintelor incalzite cu ajutorul unei centrale termice individuale. Conform furnizorilor de sisteme HVAC din Romania, in tara noastra ar fi instalate circa doua milioane de centrale termice, reprezentand o piata cu un potential deosebit pentru furnizorii de sisteme de tip termostat.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
MAKITA
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Acvatot 2019
viarom
SSAB
leviatan
concelex
ERBASU CONSTRUCT
noark
CDS
theda mar
BogArt
SIGM
rigips
siniat
quadratum
konsent
Arduro
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander