Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - MULTIGAMA TECH: Crestere cu peste 20% a cifrei de afaceri din 2013
MULTIGAMA TECH: Crestere cu peste 20% a cifrei de afaceri din 2013
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 22 Ian 2014 15:27
Multigama Tech, reprezentanta nationala a producatorului german KSB de pompe, vane si sisteme pentru retele edilitare, industrie (petrochimie, eoliana, navala si biogaz, alimentari cu apa, evacuarea apelor reziduale si industrie miniera), a inregistrat, anul trecut, o crestere cu 20% a cifrei de afaceri fata de nivelul de 18 milioane de lei raportat la finele lui 2012. Pentru exercitiul financiar in curs, conducerea companiei are in vedere mentinerea orientarii ascendente a vanzarilor, concomitent cu lansarea de produse noi in cadrul diviziei de Tehnologii si Servicii pentru Constructii (Building Services). Multigama Tech a devenit partener exclusiv al KSB in Romania in anul 2008, iar din 2010 este reprezentantul grupului si in Republica Moldova. Activitatea KSB in tara noastra a inceput insa, din anul 1935, prin infiintarea unui birou de vanzari in Bucuresti, compania implicandu-se de-a lungul timpului in lucrari ample de alimentare cu apa (fronturile de captare Cismea Constanta, Priza Dunarii Galati etc.), in industria chimica si petrochimica, precum si in realizarea unor mari proiecte energetice.
Interviu cu Victor Smina, Business Development Manager in cadrul Multigama Tech.
 
- Cum caracterizati evolutia pietei locale de instalatii edilitare?
- Industria in cadrul careia ne desfasuram activitatea se afla in continua schimbare atat ca urmare a investitiilor ce nu au o constanta estimata, cat si din cauza lipsei vreunei monitorizari conform unui plan anterior bine stabilit, pe termen mediu si lung. Astfel, piata instalatiilor evolueaza in prezent spre doua directii: fie se tine cont numai de pretul minim (fiind preferate ofertele cu valori cat mai mici), fie se ia in considerare si calitatea produsului (echipamente si servicii), caz in care trebuie purtata o «lupta» concurentiala continua si asidua, ca urmare a contractiei permanente a cererii fata de capacitatea de productie si vanzare a marilor grupuri internationale.
 
- Ce tendinte vor urma preturile din domeniu in 2014, avand in vedere noile impozite si accize anuntate?
- Bineinteles ca preturile, in general, se vor majora cu cateva procente, cu exceptia unor zone sau game de produse de concurenta maxima pe piata, in cazul acestora urmand a fi incercata, in mod evident, o mentinere la nivelul din 2013.
 
- Care au fost cele mai solicitate produse din oferta companiei in 2013?
- Produsele «vedeta» livrate de compania noastra in 2013 au fost cele utilizate in domeniul evacuarii apelor uzate/reziduale, urmate de pompele de circulatie. Estimam ca acestea se vor situa in topul vanzarilor si in 2014, motiv pentru care avem in vedere extinderea gamelor respective. In 2014 vom lansa noi sisteme pe segmentul tehnologiei si serviciilor pentru constructii, produse ce vor raspunde noilor exigente din domeniu si care se aliniaza reglementarilor directivelor europene ErP. Sa nu uitam, totodata, de obiectivele impuse prin strategia UE, ce prevad ca, pana la sfarsitul anului 2020, sa fie reduse cu 20% emisiile de gaze cu efect de sera, concomitent cu majorarea cu 20% a cantitatii de energie produse din surse regenerabile si scaderea cu 20% a consumului energetic.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
Ubitech
strabag nivel 1
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
Acvatot 2019
concelex
MAKITA
konsent
siniat
theda mar
viarom
ness project
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
leviatan
SSAB
EDIT-Structural
noark
CDS
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander