Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - PIPELIFE: Crestere a cifrei de afaceri si profitului, inregistrata anul trecut
PIPELIFE: Crestere a cifrei de afaceri si profitului, inregistrata anul trecut
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 22 Mar 2016 13:29
Producatorul de tubulatura din material plastic Pipelife Romania, parte a grupului austriac Wienerberger, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri si a nivelului profitabilitatii in 2015, fata de nivelul anului anterior, evolutia optima datorandu-se, insa, retragerii de pe piata locala a unui competitor important, precum si efectului prudentei sporite in ceea ce priveste politicile de creditare a clientilor, potrivit opiniei lui Vajda László, directorul general al companiei. "Pe piata de tubulatura am resimtit o crestere timida, cererea provenind, in cea mai mare parte, de la firmele de constructii care contracteaza proiecte de infrastructura de mediu sau lucrari industriale cu finantare privata. Totusi, este cunoscut faptul ca obiectivele europene finantate din bugetul 2007-2013 se vor finaliza in perioada imediat urmatoare cu intarzieri foarte mari, iar cele noi, finantate prin POIM, nici nu se creioneaza inca, desi suntem, practic, aproape de mijlocul perioadei 2014-2020. Din pacate, cererea generata de piata rezidentiala a stagnat", a declarat managerul Pipelife Romania.
Piata locala de tubulatura si fitinguri de material plastic, evaluata de Vajda László la circa 70 milioane de euro anual, se va mentine la acest nivel si in 2016, avand in vedere faptul ca majoritatea comenzilor reprezinta proiecte europene, care vor suferi un declin considerabil in acest an. "Motorul pietei este POIM, care acum stagneaza. Reluarea programului «Casa Verde» influenteaza pozitiv, dar nu decisiv, piata de tubulatura, in timp ce cresterea investitiilor private noi va compensa scaderea cererii pe segmentul proiectelor de canalizare si alimentare cu apa, finantate din fonduri europene. Anul 2016 va fi bipolar: pana la mijlocul perioadei se va mentine ritmul usor ascendent (avand in vedere prelungirea termenelor de finalizare a proiectelor finantate prin POS-Mediu 2007-2013 pana la sfarsitul lunii iunie a.c.), insa a doua jumatate a anului va fi foarte grea. In acest context, mentinem o strategie prudenta a afacerilor: pana cand noile proiecte majore de investitii cu finantare europeana vor fi «pe piata», vom mentine o pozitie de asteptare. In aceasta perioada, este foarte riscant orice plan de crestere majora", a explicat directorul general al Pipelife Romania.
***
Pipelife Romania a fost integrata in structura Wienerberger la inceputul anului 2013, in cadrul diviziei de tubulatura si sisteme de pavare a grupului (Pipes & Pavers Europe Division), impreuna cu Steinzeug-Keramo si Semmelrock Group. Vanzarile raportate de aceasta divizie la nivel european in 2015 s-au stabilizat la peste un miliard de euro, cat s-a consemnat si la finele lui 2014, in contextul unui profit net de 108 milioane de euro (+8%).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
siniat
konsent
leviatan
MAKITA
SSAB
Acvatot 2019
noark
CONCEPT STRUCTURE
CDS
strabag nivel 1
Arduro
EDIT-Structural
SIGM
theda mar
BogArt
viarom
concelex
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
ness project
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander