Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TERAPLAST prelungeste cu 4 ani mandatul directorului general, Alexandru Stanean
TERAPLAST prelungeste cu 4 ani mandatul directorului general, Alexandru Stanean
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 29 Iun 2020 11:57
Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, prelungeste mandatul directorului general - Alexandru Stanean - pentru o perioada de 4 ani, incepand cu 2 iulie 2020. Decizia a fost luata de Consiliul de Administratie in cadrul sedintei din 26 iunie 2020.
Alexandru Stanean face parte din echipa TeraPlast din 2007, iar de-a lungul timpului a ocupat pozitii precum director general adjunct, director de operatiuni sau responsabil de dezvoltarea pe pietele externe. Totodata, managerul a facut parte din echipa responsabila de IPO-ul companiei in 2008. In urma deciziei Consiliului de Administratie, Alexandru Stanean incepe cel de-al treilea mandat de director general in cadrul companiei.
"Grupul TeraPlast s-a transformat profund in ultimii doi ani prin investitiile realizate cu ajutor de stat. Wetterbest a deschis o unitate noua de productie, iar TeraGlass si TeraPlast si-au marit capacitatea de productie si, totodata, si-au diversificat portofoliul de produse. Acum e vremea sa culegem roadele investitiilor realizate pana in prezent si sa gandim proiecte noi de dezvoltare, pentru a aduce valoare adaugata actionarilor si partenerilor nosti", a declarat Alexandru Stanean, CEO al TeraPlast.
Sub mandatul sau, compania TeraPlast s-a remarcat prin cresterea afacerilor si a profitabilitatii, in contextul favorabil al pietei constructiilor si al masurilor de eficientizare operationala precum si prin includerea in indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti.
In primul trimestru al anului 2020, TeraPlast a inregistrat cea mai buna evolutie dintre companiile grupului. Cifra de afaceri a crescut cu 28% an/an, la 88,3 milioane de lei. In aceeasi perioada, compania a generat 72% din EBITDA Grupului TeraPlast si a marcat cea mai buna marja de profitabilitate, de 14,3%.
Pentru primul semestru din 2020, grupul TeraPlast estimeaza afaceri de 478 milioane de lei si o EBITDA de 47 milioane de lei. Pentru divizia de mase plastice, din care face parte TeraPlast, cifra de afaceri este estimata la 213 milioane de lei, in crestere cu 18% fata de primul semestru din 2019. Totodata, profitabilitatea diviziei de mase plastice este estimata la 27 milioane de lei in primele sase luni din 2020, cu 54% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
***
Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast include companiile TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria. Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din grup - TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
SIGM
ness project
Ubitech
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
noark
Arduro
EDIT-Structural
leviatan
BogArt
SSAB
strabag nivel 1
theda mar
siniat
concelex
rigips
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
konsent
CDS
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander